Salată de boeuf de post. Preparatul pe care nu ai cum să-l refuzi!

Salată de boeuf de post. Preparatul pe care nu ai cum să-l refuzi! Salata de boeuf este, fără doar și poate, unul din preparate preferate ale românilor. Unde mai pui că există și varianta de post. Iată rețeta.

Ingrediente

4 cartofi mari
2 morcovi măricei
200 gr ciuperci proaspete sau conservate
200 gr mazăre la pungă
5 castraveciori muraţi
150 gr măsline negre
1 borcan maioneza de post
sare şi piper

Cum se prepară

Salată de boeuf de post. După ce am spălat cartofii în coajă şi morcovii curăţaţi îi punem într-o oală la fiert. După ce s-au fiert (trebuie încercat cu o furculiţă să vedem dacă s-au fiert la mijloc) îi scurgem bine şi îi lăsăm să se răcească, după care îi tăiem cubuleţe şi-i punem în bolul pentru salată de boeuf.

Salată de boeuf de post. Punem mazărea la fiert, după ce am gustat şi am văzut că s-a fiert o punem în acelaşi bol, peste cartofi. Spălăm apoi ciupercile şi le punem într-o olicică la fiert, cca 15-17 min. După aceasta le scurgem bine şi le lăsăm să se răcească, apoi le tăiem în bucăţele mici.

Salată de boeuf de post.  Castraveciorii muraţi îi spălăm, scurgem de apă şi îi tocăm mărunţel. Apoi strângem în mâini castraveciorii care au fost tăiaţi mărunt pentru a scurge zeama lăsată. Măslinele după ce le-am desărat le tăiem pe rotund.

Vom pune toate ingredientele în bolul în care vom pregăti salata de boeuf cu ciuperci şi amestecăm bine, punem niţică sare şi piper apoi începem să adăugăm câte puţină maioneză până se face o pastă. Mare grijă să nu sfărâmaţi legumele în timp ce amestecaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel