Salarii diminuate în 2020. PROTEST în trei orașe împotriva Guvernului Orban

Diminuarea salariilor i-a scos pe funcționarii publici în stradă. Astăzi au fost proteste în mai multe orașe din țară.

Inspectorii fiscali din Cluj-Napoca, Sibiu şi Constanţa, au ieşit astăzi în faţa instituţiilor unde au protestat față de diminuarea anumitor drepturi salariale din 2020.

"Deşi reprezentanţii Guvernului ar anunţat încă de la preluarea mandatului că nu vor adopta măsuri de reducere a veniturilor bugetarilor, din păcate dispoziţiile prevăzute într-un proiect de act normativ, prin care Guvernul îşi va suma răspunderea în faţa Parlamentului, prevăd contrariul. Astfel, sporul pentru condiţii de muncă de 15% din salariu va fi plafonat la 25% din salariul minim brut, iar indemnizaţia de hrană şi voucherele de vacanţă vor fi îngheţate. Toate aceste măsuri reprezintă reducerea veniturilor angajaţilor cu mai multe sute de lei, cei mai afectaţi fiind salariaţii de la Fisc, deoarece ei au primit doar în urmă cu două luni sporul de 15%, deşi acesta trebuia acordat din 2018", susțin reprezentanții Sindicatului Naţional Meridian într-un comunicat de presă.

Lipsuri și deficit de personal

Sindicaliștii mai atrag atenția și asupra deficitului de personal și a unor lipsuri ce afectează buna desfășurare a activității. 

"Ne exprimăm totuşi speranţa ca în cele din urmă Guvernul României să renunţe la astfel de măsuri de austeritate, prin care se încearcă echilibrarea bugetului pe seama salariilor angajaţilor de la stat, în caz contrar angajaţii Fiscului fiind hotărâţi să continue mişcările de protest până la obţinerea tuturor drepturilor cuvenite, aşa cum au fost ele prevăzute prin legea salarizării", se mai precizează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel