Salarii crescute şi angajări în plină criză financiară făcute de companiile de stat

46
46

A fost criză doar pentru unii, alţii au făcut angajări şi au crescut salariile anul trecut, chiar dacă economia a fost pe minus. Nu este vorba despre firmele private, ci de companii de stat, în care cheltuielile cu salariile au crescut, deşi multe dintre acestea au raportat afaceri şi profituri în scădere în 2010.

Publicarea de către Fondul Pro­prie­tatea a rapoartelor com­pa­niilor de stat arată cheltuieli sa­la­riale şi număr de angajaţi în creş­tere la cele mai mari zece companii de stat din sectorul energetic.

Producătorul naţional de gaze Romgaz a avut în 2010 cele mai mari cheltuieli cu salariile, adică 374 milioane de lei. Cei peste 5.800 de angajaţi ai Romgaz au câştigat anul trecut un salariu mediu lunar cu 2,7% mai mare faţă de anul precedent. În plus, s-au făcut 87 de angajări.

La trans­portatorul de gaze Transgaz au avut loc cele mai mari creşteri ale salariului mediu, de peste 11 procente. Complexul Energetic Craiova a desfiinţat peste 100 de posturi, dar a mărit salariile angajaţilor cu peste 10%.

Hidroelectrica avea datorii de peste 700 milioane de euro, dar salariul mediu a crescut cu peste 6 procente. În plus, angajaţii Hidroelectrica mai au o serie întreagă de beneficii. La o experienţă de 20 de ani se acordă un salariu de bază brut, iar la 45 de ani de experienţă angajaţii primesc 6 astfel de salarii. Dacă un angajat se pensionează după 10 ani de vechime, primeşte 3 salarii de bază brute, între 10 şi 25 de ani primeşte 7 salarii şi peste 25 de ani încasează 12 salarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel