S-a decis. Unde se va disputa Copa America 2020

Brazilia. foto: facebook / @fifaworldcup
Brazilia. foto: facebook / @fifaworldcup

Ediţia din 2020 a competiţiei inter-ţări Copa America va avea loc în Argentina şi Columbia, a anunţat, marţi, Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL), care va inaugura astfel un nou format, cu două ţări gazdă, pentru a încerca să atragă un public mai numeros, scrie AFP. 

Pentru a face posibilă organizarea competiţiei în două ţări, la distanţă de mii de kilometri, CONMEBOL a prevăzut împărţirea echipelor participante în două grupe de şase, fiecare urmând să fie găzduită de o ţară. În formatul actual, care va fi păstrat şi la ediţia 2019, din Brazilia, competiţia are trei grupe, alcătuite conform tragerii la sorţi. În 2020, grupele vor fi determinate de criterii geografice, Columbia, Brazilia, Venezuela, Ecuador şi Peru, în Zona Nord, vor juca în Columbia, alături de alte două echipe invitate.

Un nou format

În Zona Sud, găzduită de Argentina, vor evolua echipa Albiceleste, Chile, Uruguay, Paraguay şi Bolivia, precum şi o selecţionată invitată. Primele patru echipe din fiecare zonă se vor califica în sferturile de finală. Noul format prevede în total 38 de meciuri şi oferă suporterilor posibilitatea de a asista la cel puţin cinci meciuri în ţara vecină, a explicat CONMEBOL într-un comunicat, înaintea celui de-al 70-lea său Congres, care va avea loc miercuri la Rio de Janeiro.

După ediţia din 2020, Copa America, cel mai vechi turneu inter-ţări din lume, se va desfăşura odată la patru ani, pentru a coincide cu EURO. Până acum competiţia se desfăşura în anii care urmau Cupelor Mondiale, cu ediţii suplimentare, precum cea centenară din 2016, în SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel