Rusia testează un vaccin anti-COVID destinat animalelor domestice, inclusiv nurcilor

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Rusia se apropie de finalizarea studiilor clinice asupra unui vaccin COVID-19 destinat animalelor domestice şi nurcilor.

Rusia anunță că se apropie de finalizarea studiilor clinice asupra unui vaccin COVID-19 destinat animalelor domestice şi nurcilor, transmite Agerpres. Experții ruși estimează că procesul de obţinere a avizelor legale va începe în februarie, informează Reuters.

Centrul Federal pentru Sănătatea Animalelor a început să dezvolte vaccinul în primăvară, după ce autorităţile au stabilit că virusul ar putea fi transmis de la oameni la unele animale domestice. Vaccinul rusesc destinat animalelor vizează în special iepurii, nurcile şi pisicile. Studiile clinice se vor încheia în ianuarie, iar procesul de aprobare va începe, probabil, la sfârşitul lunii februarie, după cum a declarat pentru Reuters Iulia Melano, asistentă a directorului Autorităţi Federale Sanitar-Veterinare din Rusia, Rosselkhoznadzor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la transmiterea virusului între oameni şi animale. Luna trecută, Danemarca a dispus sacrificarea tuturor celor 17 milioane de nurci din fermele sale după ce s-a ajuns la concluzia că o tulpină a virusului, care a fost transmisă de la oameni la nurci, a suferit mutaţii şi s-a răspândit înapoi la oameni. Rusia se aşteaptă la solicitări pentru noul vaccin din partea crescătorilor de animale pentru blană din ţară, dar şi din Statele Unite şi Uniunea Europeană. Două cazuri de COVID-19 au fost înregistrate la pisici din Rusia, însă populaţia sa de nurci nu a fost afectată, potrivit Rosselkhoznadzor.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel