Rusia propune combinarea vaccinului Sputnik-V cu cel dezvoltat de AstraZeneca pentru o eficacitate mai mare

Imagine realizată în timpul studiilor vaccinului Oxford/AstraZeneca
Imagine realizată în timpul studiilor vaccinului Oxford/AstraZeneca

Fondul rus de investiții directe propune ca vaccinul Sputnik-V să fie combinat cu vaccinul produs de AstraZeneca pentru o eficiență mai mare a serului împotriva coronavirusului.

Fondul rus de investiții directe (RDIF) propune companiei britanice AstraZeneca să-și combine vaccinul  anti-COVID pe care îl dezvoltă cu Sputnik-V. Până acum rușii au anunțat că vaccinul Sputnik-V are o eficacitate de 95%, în timp ce AstraZeneca susține că și vaccinul lor anti-COVID are o eficiență de 90% atunci când AZD1222 a fost administrat ca o jumătate de doză, urmată de o doză completă la cel puțin o lună distanță. Un alt regim de dozare al vaccinului AstraZeneca a prezentat o eficacitate de 62% atunci când a fost administrat ca două doze complete la cel puțin o lună distanță.

"În prezent, vaccinul AstraZeneca are o eficiență 62%. Dacă vor relua testele clinice, le sugerăm să încerce un tratament care să combine vaccinul AstraZeneca cu Sputnik, pentru a-i spori eficienţa.", se arată într-un mesaj postat pe Twiter.

Combinarea celor două vaccinuri poate fi importantă în timpul revaccinării, notează fondul. Faptul că AstraZeneca va efectua probabil un alt test al vaccinului COVID-19, pentru a clarifica eficacitatea medicamentului, a fost anunțat joi de directorul executiv al companiei, Pascal Soriot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel