Ronaldo nu s-a antrenat alături de echipa Portugaliei miercuri, ci singur, în sală

Selecționerul Portugaliei către jurnaliști: ''Lăsaţi-l pe Cristiano Ronaldo în pace''
Selecționerul Portugaliei către jurnaliști: ''Lăsaţi-l pe Cristiano Ronaldo în pace''

Fotbalistul Cristiano Ronaldo, care a fost doar rezervă în victoria de marţi a Portugaliei cu Elveţia (6-1) din optimile de finală ale Cupei Mondiale 2022, nu s-a antrenat miercuri pe teren, mulţumindu-se cu exerciţii în sală, a confirmat pentru AFP un purtător de cuvânt al naţionalei lusitane.

 

Spre deosebire de celelalte rezerve din meciul de marţi, Ronaldo n-a apărut pe gazon la antrenamentul programat miercuri la prânz, a constatat un ziarist AFP. Doar primele 15 minute ale acestui antrenament au fost deschise presei.

"A lucrat în sală, cum face de multe ori", a declarat un membru al serviciului de presă al naţionalei portugheze. În afara lui Ronaldo, toţi titularii de marţi s-au antrenat în sală.

Ronaldo, care are 37 de ani, a fost rezervă în partida cu Elveţia, ceea ce nu i se mai întâmplase de aproape 15 ani la naţională. El a intrat în joc în minutul 75, în locul tânărului Goncalo Ramos. Titularizat spre surpriza generală, acesta a reuşit un hat-trick şi a dat un o pasă decisivă.

Înaintea meciului, Ronaldo a fost mustrat de selecţionerul Fernando Santos pentru atitudinea pe care a avut-o în momentul când a fost înlocuit în partida cu Coreea de Sud (1-2).

"Am văzut imaginile şi nu mi-a plăcut deloc. Chiar nu mi-a plăcut deloc", a spus atunci Fernando Santos, notează Agerpres.

BBC: „Ronaldo a fost redus la rolul superstarului pe care nimeni nu-l dorește”. Publicația britanică îi face o critică dură jucătorului care se aproprie de o retragere rușinoasă

Cristiano Ronaldo a fost redus la rolul superstarului pe care nimeni nu-l dorește după ce Portugalia a urmat modelul celor de la Manchester United, hotărând că ar putea fi mai bine fără el.

Și mai bine fără el au fost cu siguranță, deoarece Portugalia a răsplătit curajul antrenorului Fernando Santos de a renunța la „icoana” sportivă a țării sale cu o performanță completă în atac și o victorie cu 6-1 în fața Elveției, scrie BBC.

Santos nu a fost validat doar pentru decizia sa de a-l înghesui pe Ronaldo după ce i-a criticat public gesturile când a fost înlocuit în ultimul meci din grupă împotriva Coreei de Sud, ci a câștigat jackpot-ul, în timp ce tânărul înlocuitor al numărului 7, Goncalo Ramos, a arătat precum un star în devenire, realizând un hat-trick superb. .

A fost o perioadă plină de vânătăi pentru mândria și ego-ul lui Ronaldo, în vârstă de 37 de ani, după ce cariera lui la Manchester United s-a încheiat în urma criticilor publice la adresa clubului, iar acum Portugalia a făcut ceea ce era înainte de neconceput.

Acesta a fost cu siguranță cel mai curajos apel de selecție al acestei Cupe Mondiale și cel mai mare pe care l-a avut Santos timp de opt ani la conducerea Portugaliei.

Santos, pe lângă faptul că avea o victorie la Euro 2016 pe CV, va fi știut în istorie ca cel care a realizat această schimbare seismică. Dacă Portugalia ar fi pierdut, s-ar fi știut cine ar fi fost arătat cu degetul... și nu ar fi fost Cristiano Ronaldo.

În schimb, Santos a privit cu expresia sa severă, obișnuită, cum Portugalia arăta o parte mai vibrantă, mai fluidă și mai amenințătoare, fără ca toată atenția lor să fie antrenată pe prezența adesea copleșitoare a lui Ronaldo.

Portugalia s-a deplasat lin prin mijlocul terenului, cu Bernardo Silva și Bruno Fernandes la comandă, iar atacantul Ramos, în vârstă de 21 de ani al lui Benfica, a purtat cu ușurință orice povară pe care ar fi putut-o simți ca înlocuitorul lui Ronaldo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel