Ronaldo nu s-a antrenat alături de echipa Portugaliei miercuri, ci singur, în sală

Selecționerul Portugaliei către jurnaliști: ''Lăsaţi-l pe Cristiano Ronaldo în pace''
Selecționerul Portugaliei către jurnaliști: ''Lăsaţi-l pe Cristiano Ronaldo în pace''

Fotbalistul Cristiano Ronaldo, care a fost doar rezervă în victoria de marţi a Portugaliei cu Elveţia (6-1) din optimile de finală ale Cupei Mondiale 2022, nu s-a antrenat miercuri pe teren, mulţumindu-se cu exerciţii în sală, a confirmat pentru AFP un purtător de cuvânt al naţionalei lusitane.

 

Spre deosebire de celelalte rezerve din meciul de marţi, Ronaldo n-a apărut pe gazon la antrenamentul programat miercuri la prânz, a constatat un ziarist AFP. Doar primele 15 minute ale acestui antrenament au fost deschise presei.

"A lucrat în sală, cum face de multe ori", a declarat un membru al serviciului de presă al naţionalei portugheze. În afara lui Ronaldo, toţi titularii de marţi s-au antrenat în sală.

Ronaldo, care are 37 de ani, a fost rezervă în partida cu Elveţia, ceea ce nu i se mai întâmplase de aproape 15 ani la naţională. El a intrat în joc în minutul 75, în locul tânărului Goncalo Ramos. Titularizat spre surpriza generală, acesta a reuşit un hat-trick şi a dat un o pasă decisivă.

Înaintea meciului, Ronaldo a fost mustrat de selecţionerul Fernando Santos pentru atitudinea pe care a avut-o în momentul când a fost înlocuit în partida cu Coreea de Sud (1-2).

"Am văzut imaginile şi nu mi-a plăcut deloc. Chiar nu mi-a plăcut deloc", a spus atunci Fernando Santos, notează Agerpres.

BBC: „Ronaldo a fost redus la rolul superstarului pe care nimeni nu-l dorește”. Publicația britanică îi face o critică dură jucătorului care se aproprie de o retragere rușinoasă

Cristiano Ronaldo a fost redus la rolul superstarului pe care nimeni nu-l dorește după ce Portugalia a urmat modelul celor de la Manchester United, hotărând că ar putea fi mai bine fără el.

Și mai bine fără el au fost cu siguranță, deoarece Portugalia a răsplătit curajul antrenorului Fernando Santos de a renunța la „icoana” sportivă a țării sale cu o performanță completă în atac și o victorie cu 6-1 în fața Elveției, scrie BBC.

Santos nu a fost validat doar pentru decizia sa de a-l înghesui pe Ronaldo după ce i-a criticat public gesturile când a fost înlocuit în ultimul meci din grupă împotriva Coreei de Sud, ci a câștigat jackpot-ul, în timp ce tânărul înlocuitor al numărului 7, Goncalo Ramos, a arătat precum un star în devenire, realizând un hat-trick superb. .

A fost o perioadă plină de vânătăi pentru mândria și ego-ul lui Ronaldo, în vârstă de 37 de ani, după ce cariera lui la Manchester United s-a încheiat în urma criticilor publice la adresa clubului, iar acum Portugalia a făcut ceea ce era înainte de neconceput.

Acesta a fost cu siguranță cel mai curajos apel de selecție al acestei Cupe Mondiale și cel mai mare pe care l-a avut Santos timp de opt ani la conducerea Portugaliei.

Santos, pe lângă faptul că avea o victorie la Euro 2016 pe CV, va fi știut în istorie ca cel care a realizat această schimbare seismică. Dacă Portugalia ar fi pierdut, s-ar fi știut cine ar fi fost arătat cu degetul... și nu ar fi fost Cristiano Ronaldo.

În schimb, Santos a privit cu expresia sa severă, obișnuită, cum Portugalia arăta o parte mai vibrantă, mai fluidă și mai amenințătoare, fără ca toată atenția lor să fie antrenată pe prezența adesea copleșitoare a lui Ronaldo.

Portugalia s-a deplasat lin prin mijlocul terenului, cu Bernardo Silva și Bruno Fernandes la comandă, iar atacantul Ramos, în vârstă de 21 de ani al lui Benfica, a purtat cu ușurință orice povară pe care ar fi putut-o simți ca înlocuitorul lui Ronaldo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel