EXCLUSIV  România-Polonia. Problemele de pe Arena Națională și ce nu s-a văzut la televizor

Rezultatul deja îl știm. Furioși suntem, iar după jocul prestat, probabil calificarea la o fază finală a vreunui turneu o vom obține doar în postura de țară-gazdă.  Exact în situația în care ar trebui să ne aflăm la Euro 2020, sau nu. După o investiție de circa 200 de milioane de euro în Arena Națională, FRF a uitat de un detaliu esențial, care ar putea să facă România DE RÂS. 

Internetul pentru MASS-MEDIA, o treabă românească

La meciul România-Polonia routerele insuficiente și-au dovedit limitele, iar mulți dintre jurnaliști încercau în zadar să trimită materiale la redacție.

În condițiile în care România va găzdui câteva din meciurile viitorului Campionat European trebuie rezolvată problema internetului din zona dedicată mass-media. Este JENANT ca după sume record investite în stadion, jurnaliștii să nu poată beneficia de internet pentru transmiterea informațiilor în timp real.  

Poate ar trebui să facem o chetă, să punem mână de la mână să cumpărăm niște routere mai de Doamne-ajută. Și să achiziționăm mai multe, totuși. Și poate facem și contracte cu mai mulți provideri de internet. 

Noi, jurnaliștii români, suntem de-ai casei, găsim soluții, mai facem un hot-spot, venim cu routerul de acasă, însă CE VOR FACE JURNALIȘTII STRĂINI care vor veni la Campionatul European din 2020? 

Probabil ne vom face de râs, din nou.   

Despre meci și ce NU S-A VĂZUT  la televizor 

(oar_w460)

Să revenim totuși la meci și la momentele care nu s-au văzut la televizor. A fost o seară tensionată, cu incidente grave în tribună, din care FRF va ieși probabil șifonată din cauza fanilor. 

Cei mai mulți dintre huliganii care au folosit torțe și petarde pe tot timpul meciului sunt probabil bine-merci, la o bere și văd meciul în reluare pentru prima dată, pentru că pe stadion erau preocupați de cu totul alte lucruri. În timpul meciului îi puteai vedea foarte clar pe huliganii-ultrași petardiști care aruncau torțe sau 'bubuitoare' mai ceva ca de revelion. Îl văd cum aprinde torța sau petarda, o aruncă în teren, meciul se întrerupe sau nu, depinde la capul cui bubuie, însă scapă nepedepsit. Jandarmeria vine cu un comunicat a doua zi în care spune că va analiza imaginile video și îi va pedepsi pe vinovați. Să vedem ! (zise orbul).

1. Duelul galeriilor

Ultrașii dinamoviști, steliști, atenție chiar și rapidiști nu au putut lipsi de la un eveniment major al echipei naționale. Nu vă gândiți că au venit să susțină tricolorii, pentru că meciurile de anvergură pentru ei au o altă însemnătate. CE NU S-A VĂZUT ȘI AUZIT  LA TELEVIZOR a fost exact duelul galeriilor. Găști de indivizi îmbrăcați în negru, ca să se deosebească de ceilalți spectatori(la fel de bine ar fi putut să fie identificați și arestați) au venit la stadion doar că să scandeze unii împotriva altora. Fanii stelei împotriva celor dinamoviști, după care invers, importanță oricum nu are.

(oar_w460)

2. Momentul fanilor rapidiști a fâsâit imediat

 Un moment al utrașilor rapidiști a reușit să impresioneze pentru câteva secunde o întreagă arenă, după care s-a transformat imediat într-o fâsâială care ne-a arătat încă o dată că vagabonzii nu-și pot depăși condiția. O mână de suporteri de lângă peluza poloneză a afișat mesajul Rapid nu moare", însoțit de aprinderea unor torțe. Pentru cei care au trăit și au respirat fotbal de-a lungul timpului a fost un moment frumos, Rapid, o echipă de tradiție, a ajuns în Liga a V-a. Nu sunt rapidist, însă la fel ca cei 40 000 de spectatori, am aplaudat momentul. În zece secunde însă, aceleași torțe au fost aruncate în capul fanilor polonezi. 

3. De la ce a pornit  scandalul româno-polonez

(oar_w460)

 În timp ce ultrașii români erau preocupați să se înjure reciproc, o scandare a fanilor polonezi le-a stricat momentul de fericire. Sectorul de ultrași veniți din Polonia a început să strige ostentativ "Ungaria, ungaria" moment în care lucrurile au degenerat. Cordoanele de stewarzi au fost rupte, iar ultrașii alergau haotic unii spre alții sperând să aibă norocul să își care câțiva pumni. Atunci au început să zboare și primele torțe spre sectorul polonez. Fanul polonez, trezit de torța care i-a fost livrată" în cap a aruncat-o înapoi în sectorul românesc. Ultrașii tricolori mai aveau însă artilerie, astfel că alte câteva materiale pirotehnice au lovit alți fani polonezi. Disputa s-a mai detensionat după intervenția jandarmilor în peluză. Trebuie însă din nou menționat că am văzut cum fanii agresivi care au rupt cordoanele au fost împinși la locurile lor, fără alte consecințe.  

O scurtă concluzie

(oar_w460)

ÎMPREUNĂ, vinovați.

Despre rezultat, comentariile sunt inutile. Evoluția tricolorilor am apreciat-o" cu toții. 

Cert este că România nu este pregătită pentru găzduirea unui Campionat European. Deficiențe sunt la toate capitolele: de la infrastructura de transport(fără metrou la aeroport), până la lipsa unor facilități obligatorii pentru mass media, ori chiar niște fani" care nu ar merita să aibă parte de un asemenea privilegiu.

Propun să mai așteptăm, să ne civilizăm și să ne rezolvăm problemele.

[citeste si] 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel