România cumpără sisteme de artilerie din SUA. Radu Tudor: O veste pe care o așteptam de 25 de ani

Lucian Pintilie a murit. Radu Tudor, dezvăluire dureroasă
Lucian Pintilie a murit. Radu Tudor, dezvăluire dureroasă

Analistul Radu Tudor a comentat recentul anunț al Departamentului de Stat al SUA care a aprobat vânzarea către România a unui sistem de rachete Himars, în valoare de 1.25 miliarde de dolari.

Radu Tudor spune că recentele achiziții ale României în plan militar reprezintă o veste pe care o aștepta de foarte mult timp. 

"Armata română are un deficit uriaș în privința înzestrării militare și din păcate politicenii ultimilor 25 de ani au neglijat armata, au neglijat alocarea de resurse bugetare pentru înzestrarea acestei instituții fundamentale a statului român, dar și a Alianței Nord-Atlantice. România este un stat aliat extrem de relevant din punct de vedere strategic și este obligat de realitățile din jurul ei să se înzestreze militar la nivelul aliaților săi din NATO. În al XIII-lea ceas ne-am hotărât și noi să alocăm niște resurse foarte serioase. Există un program de înzestrare elaborat de MAPN cu opt prevederi majore, program ce a fost trimis spre aviz Parlamentului și în mod evident prioritățile stabilite de Statul Major General sunt derulate chiar acum, sub ochii noștri: sistemul de rachete Patriot, sistemul de rachete Himars, avioane de luptă F16. Acestea sunt veștile bune pe care eu ca jurnalist specializat în domeniu militar, le aștept de 20 de ani. Sunt aranjamente de la guvern la guvern, nu intermediere a vreunei firme private. Sunt câteva miliarde de euro pe care România le va cheltui în următorii ani dintr-o necesitate stringentă atât în planul apărării naționale cât și în planul apărării colective," a declarat Radu Tudor la Antena 3.

România și-a exprimat dorința de a cumpăra până la 54 de dispozitive lansatoare de rachete cu înaltă mobilitate, precum și servicii și echipamente conexe, a precizat DSCA într-un comunicat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel