Urmărește emisiunea live


Reacție de la Moscova: ”Pentru ce RĂZBOI se pregătește România?” Radu Tudor: M-am SĂTURAT. Maeștri în minciuni

Radu Tudor
Radu Tudor

Livrarea către România a unor sisteme americane de rachete și artilerie determină Rusia să-și întărească acțiunile militare, potrivit unei prime reacții oficiale de la Moscova care vine de la un parlamentar rus, care se întreabă pentru ce război se pregătește România. 

Jurnalistul Radu Tudor atrage atenția că reacția parlamentului rus ar putea să nu reprezinte poziția oficială de la Kremlin. 

VEZI ȘI: Franța-SUA, confruntare economico-militară în România. Război între partenerii strategici

”Oricum, ne-am obișnuit ca Rusia să dezinformeze și să interpreteze subiectiv și fals dorința de apărare a României. Țara noastră are restanțe serioase în privința înzestrării militare. După 25 de ani ne-am decis să alocăm un buget cât de cât decent, să ne îndeplinim misiunea esențială pentru apărarea națională, dar și statutul de membru NATO. Dacă Rusia va renunța la invaziile militare pe care le-a practicat în Georgia și Ucraina, dacă nu va mai fi un stat agresor, dacă va deveni un stat predictibil, cu respect pentru dreptul internațional, atunci are tot dreptul să-și întărească capacitatea militară ca orice alt stat din lume, cu o condiție: să respecte regulile lumii civilizate, lumii democratice și atunci va fi un partener cât se poate de frecventabil. Eu, cel puțin, m-am săturat ca Moscova să amenințe România din 3 în trei luni și să spună că aceste capacități de apărare sunt capacități de atac. Ei sunt maeștri în diversiuni și minciuni așa că își continuă retorica” a spus Radu Tudor la Antena 3. 

VEZI ȘI: Iohannis și Macron - un alt Rose Garden, dar la București

Jurnalistul a adăugat că ”România nu se pregătește pentru război, România se pregătește pentru pace.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel