România, bilanț după inundațiile și furtunile din ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore vremea a făcut ravagii în România. Pompierii au făcut sinteza dezastrului.

Efectele fenomenelor hidro-meteorologice periculoase din ultimele 24 de ore au pus pe jar autoritățile. Peste 5.100 de salvatori ISU cu 1.800 mijloace tehnice au fost în teren pentru a reabilita situția dezastroasă. "În urma ploilor căzute şi a vântului puternic din cursul zilei de ieri şi din timpul nopţii, au fost înregistrate efecte la nivelul a 34 localităţi din 17 judeţe fiind afectate: 13 case, 166 curţi, 50 subsoluri/beciuri, 3 operatori economici, 2 tronsoane de drum naţional şi 2 tronsoane de drum judeţean", se arată într-un comunicat al pompierilor.

Avertisment pentru cetățeni

Autoritățile au emis și câteva sfaturi pentru oamenii aflați în zone cu probleme produse de furtuni și inundații. "Având în vedere aceste evenimente tragice, avertizăm cetăţenii ca în cazul producerii viiturilor, să nu se deplaseze prin curenţii de apă şi să se adăpostească în zone înalte şi sigure. De asemenea, în cazul intensificării vântului, să limiteze activităţile în aer liber şi să se adăpostească în spaţii închise care le asigură autoprotecţia", comunică IGSU.

Pompierii rămân în alertă pentru următoarele ore

În contextul valabilităţii codurilor Galben şi Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi abundente pentru cea mai mare parte a ţării, echipajele ISU rămân mobilizate pentru asigurarea acţiunilor operative în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale. În funcţie de evoluţia situaţiei operative, la nivel judeţean pot fi activate grupele operative ale ISU, precum şi Centrele judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei din care fac parte specialişti ai tuturor instituţiilor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel