Români cu COVID-19. Buzăianu: Mă uit pe cifre. Italia n-o ducea așa în a treia săptămână

Radu Buzăianu
Radu Buzăianu

Radu Buzăianu a reacționat pe Facebook după anunțul de luni al Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

În total, 576 de persoane s-au infectat cu COVID-19, după ce alte 143 de cazuri au fost confirmate pe teritoriul României, anunță Grupul de Comunicare Strategică. 

„Mă uit pe cifre, mă uit pe știri și mă mir. De 2-3 săptămâni trăim cu ideea că de săptămâna viitoare începe dezastrul. Că "winter is coming". E intuitiv că cei cu care stau de vorbă sunt mai degrabă oameni dintre cei care cam știu ce se întâmplă. Așa e meseria asta. Niciunul nu mi-a spus până acum că va fi bine. Alternează doar gradul de rău pe care-l preconizează. Cu toate astea, mă uit pe cifre. Nimic dramatic.

Știu, un argument ar fi că urmează. Doar că nu suntem în stadiul în care tocmai am diagnosticat primele cazuri. Suntem cam în a treia săptămână. Italia n-o ducea așa în a treia săptămână. Bine, e timp să degenereze tot de acum. Dar era timp să degenereze și până acum.

Alt argument este că autoritățile nu testează, iar cifrele sunt mincinoase. Sunt două cifre care mi se par semnificative. Și pe astea nu le poți falsifica. Cea a celor decedați și cea a celor în terapie intensivă. Nu există situația în care sunt oameni în stare critică pe străzi. Cei de terapie intensivă sunt toți numărați.

Mă uit pe cifre și nu am o explicație, cum de o ducem pe așa bine, pe picioare”, a scris Radu Buzăianu pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel