Rolul exercițiilor fizice în lupta cu SARS-CoV-2. Ce impact are SPORTUL asupra infecției cu COVID

scop.io/saravut vanset
scop.io/saravut vanset

Bogdan Hagiu, conferenţiar universitar și cercetător din Iași, a studiat ce impact are sportul asupra infecției cu COVID-19. Află aici la ce concluzie a ajuns. 

Formele grave ale bolii pot fi prevenite cu exerciţii fizice făcute moderat, susține Bogdan Hagiu. Este încă o confirmare că sportul nu ne menține doar forma fizică exterioară,  ci și sănătatea, iar, în lupta cu COVID-19, se pare că este eficient, în sensul că ne protejează în fața virusului SARS-CoV-2. 

Medicul spune ca mişcarea îmbunătăţeşte funcţionalitatea mitocondriilor, organitele celulare care produc energie în corp. Acestea sunt primele atacate de virus şi pot duce la forme grave ale infecţiei cu COVID, citează Mediafax. 

Sunt recomandate exerciţiile fizice făcute acasă, la sală sau afară, cu greutatea corpului, cele mai eficiente fiind cele de anduranţă: alergat sau bicicletă.

Exagerarea nu este indicată, pentru că ”excesul de efort fizic, supra-antrenamentul, s-a observat: creşte uşor riscul de a contacta boala”, spune Bogdan Alexandru Hagiu, conferenţiar universitar Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Iaşi. Prin urmare, din observațiile sale, sporții, atleții, sunt mai expuși virusului. Întrebat dacă atleţii, sportivii, sunt mai expuşi de a contacta boala, profesorul a răspuns că primele observații au demonstrat acest lucru.”Primele observaţii, da. Efortul respiraţiei, pătrundea virusul mai adânc în plămâni. Este vorba de creşterea cortizolului”, a explicat profesorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel