Roger Federer, în clubul sportivilor MILIARDARI în 2020. Cine mai depășește borna de un miliard

Roger Federer va depăși un miliard de dolari pe parcursul anului 2020.

Tenismenul elvețian Roger Federer va intrat în clubul select al sportivilor miliardari până la finalul lui 2020, au calculat americanii de la Forbes, conform Agerpres.

În vârstă de 38 de ani, Federer are o avere de 900 de milioane de dolari, pe terenul de tenis și în afara acestuia. Doar anul 2019 i-a adus aproape 100 de milioane de dolari legendarului tenismen, fiind cel mai prolific din îndelungata sa carieră.

2020, anul depășirii miliardului

Suma din 2019 poate fi depășită în 2020, datorită contractului cu producătorul japonez de echipament sportiv, Uniqlo, care îi aduce lui Federer 30 de milioane de dolari pe ani. La acesta se adaugă alte contracte de marketing ale elvețianului, precum și premiile de la turneele la care va participa în 2020.

Singurii sportivi care au reușit până acum să devină miliardari în dolari sunt toți americani: jucătorul de golf Tiger Woods, care a atins miliardul în 2009, baschetbalistul Michael Jordan, devenit miliardar în 2015, și boxerul Floyd „Money" Mayweather, ajuns la această bornă în 2017.

Ion Țiriac nu se încadrează

Cu toate acestea, Ion Țiriac a depășit și el pragul de un miliard de dolari, însă în urma retragerii sale, datorită afacerilor din domeniul bancar și alte investiții. Un alt sportiv devenit miliardar, dar după ce s-a retras, este Jorge Paulo Lemann, un brazilian prieten cu Federer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel