Rețete Sărbători. Tort cu șampanie pentru Revelion

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Rețete Sărbători. Tort cu șampanie pentru Revelion. Vine Crăciunul, iar după masa îmbelşugată care ni se va întinde în faţa ochilor, urmează o altă seară plină de distracţie şi bunătăţi: noaptea de Anul Nou. Dacă eşti în pană de idei şi nu ştii ce desert să pregăteşti, anul acesta, mergi pe varianta unui tort cu şampanie. Iată cum se prepară.

Ingrediente blat fraged

100 g făină
40 g zahăr pudră
1 gălbenuş
50 g unt

Vezi și: Cozonac moldovenesc. Rețeta originală, cu nucă

Ingrediente blat de pandişpan

4 ouă mari
coaja rasă de la o lămâie
150 g zahăr
100 g făină
100 g amidon
50 g unt topit
1 linguriţă praf de copt

Ingrediente cremă

2 linguri jeleu de zmeură
2 gălbenuşuri
50 g zahăr
125 ml şampanie
coaja rasă de la o lămâie
6 foi gelatină albă sau 10 g gelatina fin mărunţită (granule)
100 ml smântână pentru frişcă
2 albuşuri (opţional)

Vezi și: Lebăr de casă. Rețeta tradițională pentru masa de Crăciun

Ingrediente ornat

300 ml smântână pentru frişcă
75 g ciocolată albă, rasă sau tăiată în fâşii
75 g bezea, mărunţita
100 g boabe de zmeură
1 linguriţă zahăr pudră cernut

Mod de preparare

Rețete Sărbători. Tort cu șampanie pentru Revelion. Blatul fraged: Se încinge cuptorul la 200 grade Celsius. Se frământă aluatul din faină, zahăr pudră, gălbenuş şi unt. Se dă la rece 30 minute. Se unge o formă de 26 cm cu grăsime. Se îmbracă în aluatul fraged. Se înţeapă cu furculiţa şi se coace 10 minute. Se lasă la răcit şi apoi se pune pe platou. Puteţi elimina acest blat din reţeta, dacă doriţi.

Rețete Sărbători. Tort cu șampanie pentru Revelion. Blat pandişpan: Se încinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se bat spumă ouăle, se pune zahăr şi se bat la viteză mare 2-3 minute, scrie laurasava.ro. Se adăugă coajă de lămâie. Se pune faină, amidonul şi praful de copt. La final se pune untul topit. Se pune compoziţia în formă de 26 cm, peste hârtia de copt. Se coace 20 minute, se scoate din formă şi se răceşte. Apoi se taie pe 2 nivele.

Vezi și: Rețete Sărbători. Salată de boeuf, varianta originală. Cum se prepară

Rețete Sărbători. Tort cu șampanie pentru Revelion. Se încălzeşte jeleul şi se pune peste aluatul fraged, dacă l-aţi făcut. Dacă nu l-aţi făcut, puneţi direct peste pandişpan. Gălbenuşurile şi zahărul se bat spumă. Se adăugă şampania, coajă şi sucul de lămâie. Foile de gelatină se înmoaie în apă rece, timp de 10 minute. Când sunt gata, se scurg de apă şi se topesc la microunde sau bain-marie. Nu daţi gelatina în clocot pentru că nu se va mai închegă. Gelatina se amestecă în cremă, treptat. Aveţi grijă să nu facă cocoloaşe.

Rețete Sărbători. Tort cu șampanie pentru Revelion. Se bat albuşurile separat, alături de 100 ml frişcă. Se încorporează în compoziţia de mai sus. Crema obţinută se pune între cele două blaturi. Sus se pune ultimul blat din pandişpan şi se dă la frigider câteva ore. Se bat spumă 300 ml smântână pentru frişcă. Puteţi adăuga, opţional, 50 grame zahăr vanilat. Se ornează tortul cu fâşii de ciocolată sau bezea mărunţita. Puteţi pune şi fructe de sezon. Se presara cu zahăr pudră la final. Poftă bună!

Vezi și: Rețete Sărbători. Piftie de porc moldovenească. Cum se pregătește

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel