Restricțiile COVID, încălcate. Chirieac, situație halucinantă: La instituţia de stat! A ieșit din lift!

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre restricțiile din pandemie și măsurile pe care foarte puțini oameni le respectă. Acesta a oferit un exemplu, povestiind situația prin care a trecut.

"Eu aştept noi restricții. Este acest echilibru care trebuie menţinut. Şi mai spun ceva... sigur, publicul nu va fi de acord cu mine: eu îmi doresc astfel de restricţii. Trebuie păstrat acest echilibru între funcţionarea economiei şi răspândirea bolii. Dacă închizi economia, cum s-a întâmplat în starea de urgenţă, nu doar la noi, în toată lumea, ai o problemă. Poate salvezi omul de boală, dar moare de foame. Trebuie să îi pui pâine pe masă şi nu se obţine altfel decât prin muncă", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea "Subiectiv" de la Antena 3.

"Foarte puţini dintre noi respectă aceste măsuri"

"În acest moment, măsurile de relaxare au fost date. Problema este a noastră, a cetăţenilor, fiindcă foarte puţini dintre noi respectă aceste măsuri. Redacția DCNews este în Casa Presei. Majoritatea Casei Scânteii este ocupată de instituţii de stat. Urcăm cu liftul. Trebuie să constat că am avut şi discuţii. Majoritatea celor care stau pe scară cu noi, de la instituţia de stat, vor să urce în lift fără mască, deşi acolo se spune: "domnule, lucraţi cu mască". Omul este foarte contrariat. Numai eu am avut vreo 3-4 cazuri, colegii mei fiecare în parte. Un coleg a ieşit el din lift şi i-a lăsat pe ei. La instituţia de stat! Şi ăsta este un exemplu minor. Domnule, dacă s-a spus că, în spaţii închise, ori stai la 3 metri distanţă unul de altul, ori porţi mască, hai să facem într-un fel", a mai spus analistul politic.

"Rata asta de infectare este comparabilă cu ce s-a întâmplat în starea de urgenţă. Eu înţeleg că stare de urgenţă nu se mai poate - deşi normal ar trebui reimpusă - fiindcă moare economia. Să aplicăm măsurile recomandate cu masca în interior, cu dezinfectarea", a subliniat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel