Relaxarea DĂUNEAZĂ la Brașov. Situație ALARMANTĂ. 100% grad de ocupare. "Extrem de periculoase. NU suntem pregătiți"

COVID-19 a scăpat de sub control la Brașov. Întregul județ prezintă o situație alarmantă după relaxarea măsurilor, iar lucrurile par să meargă din ce în ce mai rău. NU MAI EXISTĂ locuri în spitale. Medicul Andreea Moldovan explică care sunt problemele și ce trebuie să avem în vedere. 

În ultimele zile, România a înregistrat o creștere bruscă a numărului de infectări cu virusul COVID-19, iar la Brașov, situația este una alarmantă. Județul este pe locul trei în clasamentul național al numărului de persoane contaminate. 

Doar în ultimele 24 de ore au fost raportate 45 de noi cazuri, cele mai multe de la debutul pandemiei, motiv pentru care s-a ajuns la totalul de 1022 de cazuri până în acest moment. Un lucru extrem de important a fost relatat chiar de DSP Brașov, care susține că aproximativ un sfert din acest total a fost înregistrat în ultimele două săptămâni, adică după relaxarea restricțiilor și după ce orașul a început să fie din nou vizitat de turiști. 

Un alt lucru îngrijorător transmis de autorități este acela că întrega capacitate a spitalelor COVID este atinsă în acest moment, iar gradul de ocupare este de 100% și nu mai este niciun loc disponibil. 

Ce spune Andreea Moldovan, medic de boli infecțioase

"Este o creștere îngrijorătoare pentru toată lumea, pentru că ne punem probleme și ne gândim încotro se va merge mai departe. Trebuie să ne gândim că transmiterea comunitară este mai pregnantă decât la începutul pandemiei în România și cred că acele fake-news-uri care circulă exagerat de mult își pun amprenta asupra acestui impact pe care infecția în are la Brașov și în țară. Fake-News-urile nasc un val mare de neîncredere care cu siguranță scade capacitatea populației de a se proteja.

Sinceră să fiu, deschiderea de mâine sau preconizarea deschiderii mall-urilor, a concertelor în aer liber sau acele aglomerări de populație mi se par niște măsuri extrem de periculoase, pentru care încă nu suntem pregătiți și încă nu își au locul", a declarat Andreea Moldovan, medic primar de Boli Infecțioase, în direct la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel