Multe relații de dragoste s-au născut la locul de muncă, deși unele companii interzic astfel de interacțiuni în mediul profesional.
Chiar dacă interacțiunile cotidiene care au aprins cândva relațiile de dragoste la birou au devenit aproape imposibile în timpul carantinării totale, colegii de muncă încă au găsit metode de a rămâne în contact.
Datele din februarie 2022 remise de Societatea de Management al Resurselor Umane (SHRM) din SUA sugerează că dragostea la locul de muncă ar putea fi, de fapt, mult mai întâlnită, pe măsură ce angajații s-au așezat la casele lor. O treime din cei 550 de americani chestionați au răspuns că au început sau au susținut o relație cu un coleg de muncă în timpul pandemiei, acest fapt însumând o creștere de 6% față de zilele dinaintea pandemiei.
Chiar și într-o pandemie globală, lucrătorii au găsit o modalitate de a continua să se întâlnească cu unii colegi, un fapt care subliniază inevitabilitatea dragostei de birou. Locul de muncă este un teren propice pentru dragoste, chiar dacă multe companii sunt reticente în privința angajaților aflați într-o relație și îl consideră un coșmar de resurse umane. Experții spun că există motive specifice pentru care angajații pur și simplu nu se pot abține să relaționeze cu colegii lor, chiar dacă sunt situații izolate în timpul unei crize de sănătate la nivel global.
În ciuda faptului că este considerat oarecum tabu, 75% dintre respondenții la sondajul SHRM au spus că sunt în regulă cu faptul că alți angajați sunt într-o relație. La urma urmei, jumătate au recunoscut că le-a plăcut de un coleg la un moment dat. Și, pe cât de mult fraternizarea este o durere de cap pentru multe companii, dragostea între colegi există de zeci de ani, dacă nu de secole.
„Chiar și revenind la epoca industrială, au existat încă unele discuții despre oamenii care devin atrași unii de alții la locul de muncă”, spune Amy Nicole Baker, profesor la Universitatea din New Haven, SUA, specialist în psihologie organizațională. Încă din anii 1800, a existat o strângere de aforisme în jurul interacțiunilor romantice în primele zile ale muncii gulerelor albe, femeile și bărbații din birouri angajând să afișeze „comportamente care nu aveau nume”, potrivit criticilor de la acea vreme.
Mulți îndrăgostiți se întâlnesc la serviciu și nu se termină neapărat cu scandal (dimpotrivă, ar putea duce la un sfârșit de basm, precum cel al soților Obama, care s-au întâlnit la un birou de avocatură din Chicago pe când aveau 20 de ani). Datele din 2017 arată că unul din 10 cupluri heterosexuale din SUA spun că s-au întâlnit la serviciu. Având în vedere că unele date arată că oamenii din SUA cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani petrec aproape de patru ori mai mult timp cu colegii decât cu prietenii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu