Regula lui 8. Vlad Ciurea: Germanii au spus-o

Vlad Ciurea / Foto Facebook
Vlad Ciurea / Foto Facebook

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit despre regula lui 8.

„Între orele 10.00 și 12.00, este activitatea maximă cerebrală, între 16.00 și 18.00, la fel. Deci, noi trebuie să funcționăm între acești parametri. Nu spun că nu este bine să dormi după-amiază, între 16.00 și 18.00 ai un vârf și atunci trebuie să produci, ca să ții creierul în funcție și deștept”, a precizat neurochirurgul Vlad Ciurea. 

„După care este regula lui 8, germanii au spus-o. 8 ore lucrezi, 8 ore administrație, 8 ore te odihnești. Începi să reduci motoarele, nu să mănânci mult, nu spun că un pahar de vin strică, nu strică, dar depinde cât, cum, în ce condiții, relaxante. Dacă se poate, după igiena de seară, cât mai repede odihnă și lucruri care ne plac”, a mai spus neurochirurgul Vlad Ciurea în podcastului lui Mihai Morar. 

Combinația de ciocolată la care e bine să renunți

Dacă sunteți iubitori de ciocolată, prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea recomandă ciocolata amăruie.

„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie. Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a scris Vlad Ciurea pe contul de Facebook.

„Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao”, a precizat Vlad Ciurea.

„Pen­tru un creier în formă, avem nevoie de carne slabă de curcan, de pește slab, dar și de pește gras, de so­mon, fiindcă are acizi grași nesaturați”, a mai precizat Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel