Regimul Netanyahu se CLATINĂ. Acuzații multiple

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Regimul prim-ministrului israelian, Benjamin Netanyahu, se află pe o pojghiță de gheață. Oamenii s-au săturat.

Mii de israelieni au protestat în toată țara pentru a 15-a săptămână la rând, încălcând o nouă lege menită să limiteze demonstrațiile anti-guvernamentale în timpul pandemiei de COVID-19.

 

Ce a stârnit revolta oamenilor?

Protestele de stradă au loc la doar trei zile după ce parlamentul a aprobat o lege menită să limiteze sfera unor astfel de demonstrații. Protestatarii au menținut presiunea asupra prim-ministrului Benjamin Netanyahu și au cerut ca acesta să demisioneze din cauza gestionării defectuoase a crizei coronavirusului. De asemenea, acesta este acuzat și de fapte de corupție. Conform informațiilor, Netanyahu este judecat pentru luare de mită, fraudă și lipsă de încredere.

Sistemul legislativ din Israel nu obligă un prim-ministru să demisioneze după ce a fost pus sub acuzare. Acest fapt a provocat indignare și proteste masive fix în momentul în care țara se confruntă cu efectele pandemiei de coronavirus.

Noua lege limitează protestele

Noua lege interzice israelienilor să desfășoare demonstrații la mai mult de un kilometru de casele lor și, o măsură despre care guvernul a spus că vizează combaterea infecțiilor COVID-19. Deși majoritatea protestelor de sâmbătă seara au fost mici și împrăștiate în toată țara, mii de cetățeni s-au adunat la Tel Aviv. Un grup restrâns de protestatari s-au certat cu poliția și au încercat să blocheze străzile orașului.

Până astăzi, Israelul a înregistrat peste 264.000 de infecții, dintre care peste 191.000 s-au vindecat, în timp ce numărul morților a atins 1700 de decese, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel