Refugiaţii ucraineni, invitaţi să muncească în Grecia, în sectorul turistic

Fotografie creată de Katie Godowski, de la Pexels
Fotografie creată de Katie Godowski, de la Pexels

Guvernul Greciei a anunţat că refugiaţii ucraineni pot aplica pentru cele peste 50.000 de locuri de muncă din domeniul turismului disponibile. 

"Ar putea aceşti oameni să fie angajaţi şi să ajute acest sector? Ar beneficia de contracte europene, de contracte colective de muncă", a declarat ministrul grec al Turismului, Vasillis Kikilias, conform Greek Reporter.

Ministrul a mai spus şi că toate zborurile din Rusia către Europa vor fi interzise pentru următoarele trei luni, însă la acest moment nu poate spune cum va fi afectat turismul. 

"La acest moment, ce este important este ce avem în minţi şi în suflete. Cred că grecii pot oferi ajutor umanitar acum. Umanitatea şi solidaritatea nu sunt pierdute în Grecia. Nu ne vom întoarce faţa de la suferinţa oamenilor din Ucraina. Vom accepta refugiaţi ucraineni, vom primi expaţii greci, le vom asigura rezidenţă şi permise de muncă", a mai spus Kikilias. 

Nicolae Ciucă: Ar putea deveni cea mai gravă criză de refugiaţi din Europa acestui secol

"Asistăm la ceea ar putea deveni cea mai gravă criză de refugiaţi din Europa a acestui secol', a declarat Filippo Grandi, marţi, la Geneva. ONU şi organizaţiile sale partenere au lansat marţi un apel de urgenţă pentru a strânge 1,7 miliarde de dolari, dintre care 1,1 miliarde pentru a veni în ajutor ucrainenilor care nu au fugit din Ucraina şi puţin peste 550 de milioane de dolari pentru refugiaţi. În ceea ce priveşte situaţia din România, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că, până miercuri dimineaţă, pe teritoriul românesc au intrat 118.461 de refugiaţi ucraineni, 46.435 dintre aceştia decizând să rămână în ţara noastră, iar dintre ei aproximativ 18.000 sunt copii.

'Până la ora 8,00, în această dimineaţă, pe teritoriul României au intrat 118.461 de refugiaţi ucraineni. Dintre aceştia, 70.026 au părăsit teritoriul României. Au rămas în ţară 46.435, ceea ce reprezintă aproximativ 39% din numărul total al cetăţenilor ucraineni care au intrat în România. De asemenea, cred că este important de precizat că 1.070 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil, iar dintre aceştia 476 au rămas în centrele de azil din ţara noastră", a declarat premierul Nicolae Ciucă, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel