EXCLUSIV  REFERENDUM JUSTIȚIE. Dan Barna: Acesta este miza

Dan Barna
Dan Barna

Dan Barna, președinte al Uniunii Salvați România (USR), a explicat pentru DC News, ce dorește în mod concret să obțină prin referendumul solicitat președintelui Iohannis. 

"Inițiativa noastră de referendum constă în modificarea legii în măsura în care un individ, condamnat definitiv, să nu poată candida la o funcție publică până intervine ceva care înlătură efectele condamnării adică reabilitarea sau o grațiere, amnistie. Adică nu toată viața. Pentru fiecare faptă penală există prevăzut un termen de încercare în care condamnatul, chiar dacă și-a ispășit integral pedeapsa, dacă comite din nou o faptă penală este considerat recidivist și este pedepsit mai aspru.

Noi vrem ca în această perioadă de reabilitare, care variază în funcție de faptă, condamnatul să nu poată să conducă țara, de exemplu. Acesta este sensul întrebării de la referendumul pe care l-am solicitat. Este ceea ce am susținut prin inițiativa Fără Penali", ne-a explicat Barna.

Ce întrebare ar trebui să conțină referendumul

Alianța USR-PLUS i-a cerut, joi, președintelui Klaus Iohannis să declanșeze referendumul pe justiție. Liderul USR, Dan Barna, a susținut că întrebarea ar trebui să fie: ”Sunteți de acord ca persoanele condamnate penal să nu mai poată candida la funcții publice?".

”Întrebarea pentru referendum ar putea fi următoarea: Sunteți de acord ca persoanele condamnate să nu mai poată ocupa funcții publice? Este o decizie pe care România trebuie să o ia. Ceea ce vedem în aceste zile este doar primul act dintr-un scenariu în care putem vedea pe stradă mașinile negre și dosare fabricate din anii interbelici”, a zis Dan Barna, liderul USR.

VEZI ȘI:

USR și Cioloș îi cer lui Iohannis REFERENDUM pe JUSTIȚIE

Candidat PSD la prezidențiale. Chirieac: Va deveni clar după europarlamentare


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel