Candidat PSD la prezidențiale. Chirieac: Va deveni clar după europarlamentare

Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu
Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat, la Antena 3, de ce PSD nu va anunța prea curând candidatul la alegerile prezidențiale. 

"Eu nu mă aștept ca PSD să își desemneze un candidat la prezidențiale acum. Dacă nu a făcut-o anul trecut sau acum doi ani, nu o va face acum, decât după alegerile europarlamentare. Dacă PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, o să ia, cum cred că se va întâmpla, primul scor și unul substanțial la europarlamentare, atunci Dragnea va fi desemnat candidat la alegerile prezidențiale. În privința doamnei Olguța Vasilescu, dânsa este oricum un foarte bun om de campanie. Lângă Dragnea, va avea replici memorabile referitoare la Klaus Iohannis, care, după cum știți, nu e foarte vorbăreț. Dar nu Klaus Iohannis este ținta. Contracandidatul pe scenă este Dacian Cioloș. Lucrul acesta, în opinia mea, va deveni clar după europarlamentare, când USR-PLUS va lua mai multe voturi decât PNL", a declarat Bogdan Chirieac.

Iohannis, opoziție absurdă

"Cioloș este pericolul pe care îl reprezintă orice candidat ajuns în turul al doilea. În opinia mea, astăzi, Dacian Cioloș este în turul al doilea al prezidențialelor. Sigur, nu este ușor pentru Klaus Iohannis - a mai reușit o dată imposibilul în 2014 - să fructifice atât de bine președinția rotativă a Consiliului UE încât să facă ceva să impresioneze lumea. Dar nu știu dacă se va întâmpla lucrul acesta. Deocamdată, nu. Face același tip de opoziție absurdă, cu încălcarea legii, cu încălcarea Constituției, ministere importante nu au șef pentru că nu vrea dânsul să-i desemneze", a adăugat analistul politic.      

VEZI ȘI:

Prezidențiale 2019. Paradox cu Tăriceanu. Chirieac: Nu cred așa ceva

Alianță pentru prezidențiale 2019. Orban, mesaj tranșant către Barna și Cioloș


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel