Reducere bugete servicii. Teodorovici: Nu mă feresc să o spun

Buget
Buget

Banul public, indiferent că vorbim de sănătate, de partea socială, de zona de servicii, de apărare sau de oriunde, banii trebuie cheltuiţi corect şi eficient pentru români, a declarat, vineri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la Palatul Victoria, după aprobarea proiectului de buget pe 2019. 

El a fost întrebat dacă s-a decis o reducere a bugetelor serviciilor de informaţii. "Ce să vă spun la punctul meu de vedere. Am făcut o propunere. Mai departe nu mă feresc să o spun şi sper să înţeleagă toţi cei care sunt să spunem într-o situaţie de acest tip, fără supărare, este vorba despre banul public şi indiferent că vorbim sau mai ales dacă vorbim de sănătate, de partea socială, de zona de servicii, de apărare, oriunde, banii trebuie cheltuiţi corect, eficient, pentru români. Dacă avem structuri supraîncărcate ca număr, ca atribuţii, atribuţii care se suprapun cu altele, ale altor instituţii, atunci trebuie să luăm o decizie ca acei bani să fie alocaţi acolo unde e nevoie. Ca ministru de Finanţe, că e zona de servicii, că e zona de sănătate, zona socială, va trebui să acţioneze exact în acest sens. Vor fi unii supăraţi, vor fi unii necăjiţi, dar prefer să fie bucuroşi românii cărora banii aceştia le sunt alocaţi", a spus Eugen Teodorovici. 

Teodorovici a precizat că nu are pază sau protecţie asigurată. 



Întrebat dacă siguranţa demnitarilor străini sau cea naţională ar putea fi afectate de o eventuală reducere a acestor bugete, Teodorovici a susţinut că "este prea mult spus" şi că ar trebui să ne întrebăm despre anumite activităţi care nu se mai desfăşoară, dar sunt bugetate. El a precizat că nu are în prezent pază sau protecţie asigurată. 

"Ca şi guvern ştiţi foarte bine am făcut o propunere de buget, am discutat-o anul trecut în CSAT, care trebuie să dea un aviz legat de bugetele structurilor membre în CSAT, să spunem. Dacă s-ar fi făcut o astfel de modificare de buget cu siguranţă ar fi trebuit să trecem sau procedural ar fi trebuit să trecem şi prin CSAT, fapt ce ar fi întârziat discutarea - dezbaterea bugetului. Acum am făcut noi această propunere. În Parlament vom vedea care sunt în comisiile de profil discuţiile, care vor fi amendamentele şi mai ales votul final", a mai spus Eugen Teodorovici. 

De asemenea, el a afirmat că pentru Parchete şi partea de DIICOT din Parchet au fost alocate sumele necesare pentru salarii în 2019. 

Vezi şi: Cazul Matteo Politi. AVEA diplomă de medic de la facultate-document

Poveștile oamenilor care au scris istorie. Eroii sunt încă printre noi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel