Reacție exclusivă la declarațiile dure din ANAF. Andreea Paul: Schimbările sunt DEMENTE

Șeful Fiscului, Gelu Diaconu, a vorbit, vineri, în contextul în care în 2015 veniturile bugetului general consolidat au fost cu 9% mai mari decât în 2014, despre presiunile venite din partea unor grupuri de interese private  în cadrul luptei purtate pentru slăbirea capacității administrative a ANAF. Contactată de dcnews.ro pentru a explica această situație expusă de șeful ANAF, Andreea Paul a atras atenția asupra unor aspecte importante. 

În anul 2015, veniturile bugetului general consolidat au fost de 233,6 miliarde de lei, 33,1% din PIB, cu 9% mai mari față de 2014, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor. 

Deputata PNL Andreea Paul a declarat, pentru dcnews.ro, că  "În luna decembrie a anului 2015 s-a bătut recordul pozitiv la rata de economisire a românilor, adică la depozitele create în lei, în bănci. Există un potențial semnificativ de consum, dat de către o combinație de politici economice și anume: relaxare fiscală, creșteri salariale, ambele ducând, în tandem, la creșterea consumului și la generarea de disponibilități pentru bugetele românilor. Acest fenomen este normal să fie însoțit și de o mai bună colectare a veniturilor la bugetul public". 

"Schimbările operate în mediul fiscal românesc sunt demente și ca număr și ca viteză și ca intensitate a reglementării lor fiscale"

Prim-vicepreședinta PNL atrage atenția: "Să nu ne trezim însă ca în goana de a crea proceduri birocratice suplimentare, care noi credem că ne-ar putea servi la îmbunătățirea colectării veniturilor, dar care, în realitate, se dovedesc, adeseori, excesive tocmai pentru contribuabilii corecți, să nu ne trezim ca peste vreo doi-trei ani, că nu prea mai e de la cine colecta. Schimbările operate în mediul fiscal românesc sunt demente și ca număr și ca viteză și ca intensitate a reglementării lor fiscale". 

Politiciana a dat și un exemplu: "Dacă mă gândesc doar la ultima reglementare care ține de formularul 088, care trebuie depus de firmele ce intră în clasa celor plătitoare de TVA, la ANAF și care cer informații stranii și inutile, cum sunt de pildă diplomele de studii ale administratorilor și ale acționarilor sau veniturile lor din alte surse. O întreprindere mijlocie poate să aibă sute de acționari care se mișcă de la o zi la alta, de la o săptămână la alta, de la o lună la alta. Acțiunile sunt valori mobiliare care se vând și se cumpără des. La fiecare modificare a acționariatului, aceste societăți sunt obligate să depună formularul 088, care este foarte complicat și stufos. Este doar unul dintre exemple și cred că putem gândi reglementări fiscale urgente mai simple, mai prietenoase cu contribuabilul". 

"Legat de consultanți, nu-mi dau seama la ce presiune se face referire, n-am văzut astfel de presiuni, dar știu că majoritatea asociațiilor patronale, majoritatea asociațiilor de liberi profesioniști contabili și nu numai au reclamat aceste proceduri excesive fiscale ale ANAF-ului", a conchis Andreea Paul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel