ANAF vrea să elimine timbrul extrajudiciar

ANAF a anunțat că va elimina timbrul extrajudiciar, solicitat în prezent la eliberarea certificatelor și adeverințelor de către administrațiile financiare.

”În cadrul procesului de eficientizare a procedurilor, în vederea flexibilizării și simplificării relației dintre ANAF și contribuabili, se are în vedere eliminarea timbrului extrajudiciar s 

Această măsură vine în ajutorul contribuabililor care vor fi scutiți de drumurile și timpul alocat achiziționării acestor timbre. Totodată, prin eliminarea timbrului extrajudiciar, contribuabilii vor putea solicita prin mijloace electronice eliberarea certificatelor și a adeverințelor de care au nevoie„, se arată într-un comunicat de presă.

CITEȘTE ȘI: Angajări la ANAF. Cum poţi să devii angajat la Fisc

"Măsura care urmează să fie luată în scurt timp se află în momentul de față pe circuitul de aprobare și elaborare a actului normativ și se adesează exclusiv contribuabililor. Banii colectați la buget de pe urma achitării acestei taxe nu reprezintă un venit semnificativ, de care nu ne putem lipsi, atunci când punem în balanță efortul depus de contribuabili. De acum, eliberarea certificatelor și a adeverințelor va fi un proces mult simplificat de care vor beneficia foarte mulți oameni. Dincolo de eficientizarea mecanismelor de combatere a evaziunii fiscale, în procesul de modernizare a ANAF, început în urmă cu 2 ani, consider că mecanismul de plată a taxelor si relatia Fisc- contribuabil trebuie simplificate în continuare, pentru a încuraja conformarea voluntară", a declarat Gelu Ștefan Diaconu, președintele ANAF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel