Răsturnare de situație. Africa de sud, cea mai mare creștere a infectărilor

Africa de Sud a luat măsuri de restricție drastice, care au avut efect până de curând, căci în ultimele 24 de ore cazurile de infecare cu Covid-19 au explodat.

Africa de Sud a înregistrat miercuri cea mai mare creştere zilnică a cazurilor confirmate de COVID-19, au informat autorităţile sanitare locale într-o declaraţie, potrivit DPA. Creşterea semnificativă a numărului de infecţii a avut loc în pofida măsurilor stricte de carantină implementate pe 26 martie.

Ministrul Sănătăţii, Zweli Mkhize, a confirmat că numărul total de pacienţi cu COVID-19 a ajuns în prezent la 5.350, după recenzarea a 354 de cazuri noi de marţi. În aceeaşi perioadă de 24 de ore au fost efectuate un număr record de teste - 11.630 - pentru depistarea COVID-19, a menţionat Mkhize în declaraţie.

Restricții severe

În cadrul măsurilor stricte de carantină din Africa de Sud, locuitorii nu îşi pot părăsi casele cu excepţia deplasărilor la supermarketuri sau la medic, iar jogging-ul, plimbatul câinilor, vânzarea de alcool şi ţigări au fost interzise pentru a îmbunătăţi distanţarea socială.

În pofida măsurilor stricte, Africa de Sud a înregistrat 103 de decese provocate de noul coronavirus şi are cel mai mare număr de cazuri confirmate din Africa.

Cea de-a doua cea mai mare putere economică de pe continent va relaxa treptat măsurile de carantină începând de vineri, conform Agerpres.

Citește și: Țara în care COVID-19 a dispărut brusc, într-o sâmbătă. Toți așteaptă un tsunami și cred că e liniștea dinaintea furtunii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel