Rareș Bogdan, culisele LUPTEI din UE. "Au primit un PUMN în față". ATAC dur la Rutte. "DUȘMANUL României. I-a scos din sărite pe toți"

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a vorbit despre lupta din interiorul UE, din ultimele cinci zile, în ceea ce privește acordarea de fonduri pentru țările afectate de pandemie. Acesta l-a atacat dur pe premierul Olandei, Mark Rutte.

"Ar fi foarte interesant să aflăm și culisele, pentru că au fost negocieri fără precedent aproape, poate de la acordurile, Tratatul de la Roma, când la fel a fost o luptă fantastică în interiorul UE... nici măcar Brexitul nu a fost atât de dur. Am avut cinci țări care s-au opus încă de la început: Olanda, Austria, Suedia, Danemarca și Finlanda, care au încercat să vină cu condiționalități peste condiționalități și l-au scos de două ori din sărite pe premierul Conte al Italiei, pe premierul Ungariei, dar cea mai dură reacție, unică și spectaculoasă a fost disputa dintre Emmanuel Macron, care a dat realmente cu pumnul în masă, și Rutte, care a reușit să-i scoată din sărite pe toți", a declarat Rareș Bogdan, în direct la B1 TV. 

Rareș Bogdan, atac la adresa lui Mark Rutte

"Olanda, una dintre țările care parcă urăște contextul european și cu siguranță România, iar, mai nou, urăște Italia și Spania s-a opus. O atitudine extrem de sfidătoare a lui Mark Rutte, unul din marii dușmani ai României la nivel mondial. Nu știu de ce, nu știu ce i-or fi făcut românii când o fi fost el copil, dar băiatul ăsta e... are o atitudine groaznică cu privire la România. 

Austria s-a radiat poziției lui Rutte, prin Sebastian Kurz, ceva mai moderat, dar pe parcursul summit-ului a avut și el poziții ceva mai radicale", a completat el. 

Lovitură puternică pentru susținătorii sfârșitului Europei comune 

În plus, Rareș Bogdan a adăugat că marii lideri care doresc sfârșitul Europei comune au primit o lovitură puternică. 

Practic, toți susținătorii sfârșitului Europei comune nu mai au nicio șansă. Au primit un pumn în față, au primit o palmă fără precedent. Ce ne-au spus marii lideri în aceste zile de summit? Că Europa trebuie să continue, că marea familie europeană, atunci când o zonă e afectată, întinde mâna". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel