Predoiu a dezvăluit ce au găsit polițiști în mașina lui Pascu. Tânărul teribilist nu era singur

AGERPRES
AGERPRES

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a prezentat raportul de control în cazul accidentului de la 2 Mai.

„La data de 19 august 2023, la orele 0:40, s-a recepționat un apel la 112, în care se făceau mențiuni cu privire la modalitatea neobișnuită în care el (n.r. Pascu) a condus autoturismul pe drumurile publice, din două declarații apărute în raportul corpului de control rezultând că mențiuni au fost legate de o presupusă conducere sub influența băuturilor alcoolice, dar ulterior și presupus consum de droguri. Asta a semnalat cetățeanul care a sunat la 112. Apelul a fost gestionat de către operatorul 112 Constanța, un agent șef de poliție, și de dispecerul poliției Mangalia, agent șef adjunct de poliție. La acest moment operativ au fost încălcate proceduri de sistem care stabilesc activități ce se vor întreprinde de către personalul poliției pentru preluare, dispecerizare și intervenție la evenimente semnalate prin apel la 112, precum și modalitatea de selecție și conduită a personalului cu atribuții în context, constând în faptul că după preluarea apelului de urgență nu au transmis datele suplimentare echipajelor din dispozitiv, obținute de la apelant; nu au completat toate câmpurile fișei de caz 112 și nici datele necesare privind soluționarea evenimentului; nu au raportat evenimentul conducerii”, a declarat șeful MAI.

„Mai departe, la data de 19 august, la orele 02:35, a fost depistat în trafic, autodat în consemn, un agent de poliție în timp ce se deplasa cu autospeciala în care se mai aflau un plutonier, precum și patrula compusă dintr-un agent principal de poliție și un plutonier adjutant. În localitatea Vama Veche au depistat autoturismul rubricat cu numărul de înmatriculare comunicat prin dispecerat. La acest moment procedural, conform raportului corpului de control, agentul de poliție a încălcat prevederi legale, deoarece nu a ridicat plăcuțele de înmatriculare. A mai încălcat prevederi legale pentru că, cu ocazia opririi în trafic a vehiculului, nu a pornit îndată dispozitivul audio-video portabil, acesta fiind pornit în momentul în care s-a efectuat testul de alcoolemie. Au mai fost încălcate proceduri de sistem, în sensul că în situația în care șoferul nu a putut fi supus, din orice motiv, testării preliminare a prezenței în organism a substanțelor psihoactive, erau obligați să îl conducă la o unitate medicală, în vederea recoltării de mostre biologice”, a continuat ministrul.

Ce au găsit polițiștii în mașina lui Pascu, potrivit raportului corpului de control? Pascu era și cu alte persoane în mașină

„La ora 02:40, după oprirea în trafic, au fost fotografiate cartea de identitate și numărul de înmatriculare; au fost transmise pe grupuri de WhatsApp. În urma activității polițienești, un agent și un plutonier au efectuat și controlul autoturismului, ocazie cu care, în portiera stângă, din față, au fost găsite un pachet de țigări, în interiorul căreia se afla o țigară confecționată artizanal, parțial consumată, care conținea o materie vegetală, de culoare brun-verzuie, cu miros înțepător, specific cannabisului și un blister de Bromazepam, cu patru comprimate. În acest moment operativ au mai fost încălcate prevederi legale,pentru că nu au fost conduși la sediul biroului de poliție Vama Veche - 2 Mai și însoțitorii pasageri ai făptuitorului accidentului, deși au fost legitimați”, a mai spus Cătălin Predoiu.

Actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel