Rafila, VEȘTI PROASTE, după cele 6.481 de cazuri COVID de astăzi: DUBLAREA vine în maxim o lună

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre cele 6.481 de cazuri COVID raportate astăzi, dar și despre ce ar putea urma.

"În mod clar, în momentul de faţă, trebuie rapid acţionat la nivelul sistemului de sănătate publică, pentru că este singurul loc unde putem să identificăm mai rapid cazurile, să testăm contacții şi să luăm măsurile de izolare. Cu cât facem lucrul ăsta mai rapid şi nu aşteptăm 4-5 zile să obţinem rezultatul unei persoane suspecte, cu atât putem să sperăm să aducem lucrurile sub control.

Dacă numărul de cazuri va creşte foarte mult, atunci vom pierde şi această oportunitate pentru că sistemul de sănătate publică şi aşa este de multe ori depăşit de numărul actual de cazuri. Gândiţi-vă că, dacă se dublează numărul de cazuri, capacitatea şi calitatea intervenţiei scade foarte mult.

Dublarea vine în maxim o lună, poate şi mai puţin, pentru că, dacă avem un indice în rata aceea de multiplicare undeva în jur 1,2, înseamnă că o să avem tot mai multe cazuri pentru că, de la o săptămână la alta, se adaugă şi cazurile nou detectate, cele din creştere. Se amplifică şi mai mult această răspândire a bolii", a declarat Alexandru Rafila, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel