€ 4.8338
|
$ 4.4477
|
Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Rafila răspunde la întrebarea ”e bine să dezinfectezi pachetele sau alimentele cumpărate prin catering”

Prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a prezentat informații importante în plină criză generată de COVID-19.

„Toate studiile arată că modalitatea de transmitere dominantă, adică 90 la sută: cea aeriană, contactul apropiat. (...) Contactul cu suprafețele este important doar dacă avem un contact imediat, însemnând minute, zeci de minute, poate o oră, nu mai mult, cu o suprafață care este contaminată cu secreții provenite de la o persoană bolnavă. Nu contează doar cât supraviețuiește, ci și dacă doza infectantă este suficientă ca să producă boala. Deja sunt prea multe chestiuni cumulative care nu demonstrează că aceasta ar fi o cale predilectă de transmitere", a spus, joi seară, Alexandru Rafila, la Antena 3.

„Întreba cineva dacă e bine să dezinfecteze pachetele pe care le primește sau alimentele pe care le cumpără prin catering. E o prostie chestiunea asta. Este simplu: se spală pe mâini și evită contaminarea, deci nu trebuie să dezinfectezi suprafața pachetelor, coletelor, și așa mai departe.

Lumea a intrat într-o fobie din cauza necunoașterii. Vă spun că știu oameni care evită să ia mâncare prin sistemul de catering pe motiv că s-ar putea îmbolnăvi de coronavirus, ceea ce nu s-a demonstrat nicăieri", a explicat acesta.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25