Rafila: Antivacciniștii au schimbat strategia. Generează frică. Bat la ușa oamenilor

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre noile strategii ale antivacciniștilor.

„Încrederea va fi generată, după părerea mea, de vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane și constatarea că aceste reacții adverse și așa mai departe nu există sau sunt foarte puține, modeste, ca la orice fel de vaccin”, a transmis Alexandru Rafila, la Digi 24. „Vedeți că, de fapt, cei care se opun acestei campanii de vaccinare au translatat mesajul. Prima dată au spus că vor apărea reacții adverse groaznice, au văzut că nu apar, în lume sunt milioane de persoane care s-au vaccinat deja și au început să spună: «Da, peste 10 ani o să apară problemele, peste 20 de ani»”.

„Generează ceva, o frică, o teamă. Inclusiv să știți că există persoane care se deplasează la domiciliul unor persoane vârstnice, bat la ușă și le recomandă să nu se vaccineze. Există și astfel de situații. Mi-a povestit și mie cineva”, a continuat deputatul PSD. „Mă rog, nu știu cât este de extinsă [această campanie], dar, vă dați seama, din moment ce există un astfel de mecanism, o astfel de inițiativă, ea este generată probabil de o înțelegere, de o decizie”.

Campania nu trebuie forțată, trebuie să vină natural, prin calmitate

„Nu trebuie să punem nicio presiune, să încercăm să forțăm oamenii, să fim militanți. Noi trebuie să fim calmi, să fim simpli, să fim degajați când vorbim despre astfel de lucruri și cred că oamenii se conving încet, încet, pe măsură ce această campanie progresează. Prea mult triumfalism, prea multă emfază nu fac bine, pentru că generează, până la urmă, neîncredere”, a conchis prof. Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel