Rafa Benitez, fost antrenor la Newcastle United, critică politica promovată de conducerea clubului englez

Spaniolul Rafa Benitez, fost antrenor al echipei engleze de fotbal Newcastle United, a criticat dur politica promovată de conducerea clubului, care nu i-a mai reînnoit contractul, afirmând că aceasta refuză să facă investiţii serioase şi că nu doreşte ca formaţia să ajungă în top 10 în Premier League.

Benitez a le-a părăsit pe coţofene la finele lunii iunie, când i-a expirat contractul, el acceptând o ofertă de la clubul chinez Dalian Yifang.

Consiliul de administraţie al clubului Newcastle a avut un an la dispoziţie pentru a-mi rezolva contractul, dar când ne-am întâlnit la finele sezonului trecut, nu mi-a făcut o ofertă pe care să o pot accepta. Mi-au spus că nu vor să investească în academia de fotbal şi nici în baza de antrenament, iar politica lor era de a aduce jucători sub 24 de ani. Bugetul pe care-l avea clubul nu putea să ducă echipa în top 10, iar după acea întâlnire mi-am dat seama că nici nu îmi vor face o ofertă serioasă. La o nouă întâlnire pe care am avut-o, mi-au oferit acelaşi salariu ca în urmă cu trei ani, iar în plus nu mai aveam un cuvânt hotărâtor în privinţa achiziţiilor. După atâtea promisiuni neîmplinite, nu am mai avut încredere în ei, a spus Benitez, citat de Reuters.

Benitez va încasa în China dublul salariului său de la Newcastle, unde câştiga 6,7 milioane euro pe an. La echipa chineză evoluează jucători de top precum belgianul Yannick Ferreira-Carrasco (ex-Atletico Madrid) şi slovacul Marek Hamsik (ex-Napoli).

Rafa Benitez, 59 ani, a preluat-o pe Newcastle în martie 2016, dar nu a reuşit să împiedice retrogradarea din Premier League. Spaniolul a rămas la echipă şi a reuşit promovarea la finalul sezonului următor. Coţofenele s-au clasat apoi pe locurile 10, respectiv 13 în ultimele două sezoane din Premier League, deşi patronul Mike Ashley i-a oferit un buget modest lui Benitez.

Tehnicianul a mai condus echipe precum Valladolid, Osasuna, Tenerife, Valencia, Liverpool, Inter, Chelsea, Napoli şi Real Madrid.

În prezent, Newcastle United este pregătită de Steve Bruce şi a pierdut cu 0-1 prima partidă din noua ediţie a Premier League, acasă, cu Arsenal Londra. Coţofenele vor juca în etapa următoare cu Norwich City.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel