Radu Tudor: Cele două bombe lăsate "cadou" de Cioloș lui Dragnea

Radu Tudor
Radu Tudor

Radu Tudor notează că Guvernul Dacian a lăsat două bombe cu efect întârziat pentru Liviu Dragnea. Una dintre ele este deficitul ciudat de 2.99 %, care ar putea ascunde lucruri mult mai grave. Cea de-a doua ''bombă" ar fi mișcarea Ralucăi Prună de numi rapid procurori șefi în structurile PICCJ. 

Prima bomba : afirmatia absolut dubioasa a ministrului de finante ca in momentul de fata, deficitul Romaniei este de …2,99%.

Cifrele acestea cu “virgula 99” in coada pot ascunde realitati mult mai dureroase, cu impact periculos asupra Romaniei. Exista suspiciuni ca guvernul Ciolos a incalcat normele UE si a dus deficitul la peste 3%, fara sa faca insa vreo investitie majora in domeniile aflata in grava suferinta : infrastructura rutiera, infrastructura feroviara, spitale noi, gradinite, modernizarea mediului rural.

Aceasta cifra dubioasa de 2,99% a fost probabil si motivul pentru care guvernul Ciolos nu a venit pina acum cu un proiect de buget, din care ar fi reiesit clar ca am depasit tinta de 3% deficit si riscam sanctiuni grave de la Bruxelles. Pe linga faptul ca populatia ar fi realizat in campanie electorala ce management catastrofal a realizat marele cabinet Ciolos.

A doua bomba : in ultimele 3 zile de guvernare, ministrul justitiei Raluca Pruna a fortat numirea rapida si trecerea prin CSM a unor procurori sefi in structurile PICCJ, inclusiv Parchetele Militare. Nu toti cei numiti au semne de intrebare, dar prelungirea nefireasca a vietii acestui cabinet pina in Ianuarie 2017 avea ca miza una din numiri. E vorba despre seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din PICCJ. Doamna Sutiman, admiratoarea vesnica a lui Traian Basescu, a fost inlocuita cu Romulus Dan Varga.

Prin aceasta numire pe ultima secunda a guvernarii, cea mai importanta sectie a Parchetului General, cea care poate si trebuie sa ancheteze inalti demnitari ce au savarsit ilegalitati altele decat coruptia, ramane exact ca inainte. Cu toate afinitatile de rigoare. Nu degeaba se bucura nevoie mare doamna Pruna mai deunazi ca a reusit sa faca aceste numiri inainte de a pleca. “Afiliere de idei cu Monica Macovei” continua," a scris Radu Tudor pe blogul său. 

Articolul complet este disponibil AICI. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel