Vladimir Putin a numit „nerealiste” propunerile Ucrainei în negocierile cu Rusia.
O convorbire telefonică între președintele rus Vladimir Putin și cancelarul federal german Olaf Scholz a avut loc la inițiativa părții germane, a informat serviciul de presă de la Kremlin. În timpul conversației, Putin a numit „nerealiste” propunerile Ucrainei în negocierile cu Rusia, scrie Interfax.
„Discuția despre situația din jurul Ucrainei a continuat”, se arată în declarație. Potrivit serviciului de presă, Putin și-a conturat evaluările asupra cursului negocierilor în curs între reprezentanții ruși și ucraineni.
Ca de fiecare dată, Putin a insistat asupra ideilor sale, aruncând vina pe Ucraina.
„S-a remarcat că regimul de la Kiev încearcă în toate modurile posibile să întârzie procesul de negociere, propunând propuneri din ce în ce mai nerealiste. Cu toate acestea, partea rusă este pregătită să continue căutarea de soluții în conformitate cu abordările sale principiale bine-cunoscute.”, se arată în mesaj.
În timpul conversației, după cum relatează serviciul de presă, Putin „a atras atenția asupra atacurilor cu rachete ale forțelor de securitate ucrainene asupra zonelor rezidențiale din Donețk și Makeevka, care au dus la victime mari, aceste crime de război fiind ignorate în Occident”. Totuși, Putin nu a menționat despre atacurile Rusiei asupra civililor, despre spitalele, școlile bombardate sau despre oamenii uciși în timp ce stăteau în rând la pâine.
Mai mult, Putin a făcut-o din nou pe "salvatorul", deși realitatea arată cu totul altceva.
„S-a remarcat că forțele armate ruse fac tot posibilul pentru a salva viețile civililor, inclusiv prin organizarea de coridoare sigure pentru ieșirea populației din orașele din zona de război. Astfel, pe 17 martie, ca urmare a unei intervenții umanitare. Operațiunea de la Mariupol, aproximativ 43.000 de persoane au fost evacuate persoană”, se arată în comunicat.
Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că vineri liderii ruși și germani au avut „o conversație destul de dificilă, dar absolut de afaceri” la telefon. "Conversația nu poate fi numită prietenoasă, aceasta este o conversație dură, desigur. Cu toate acestea, este încă nevoie de astfel de contacte, de schimb de informații și de discuții pe subiecte sensibile legate de operațiunea specială", a spus Peskov.
Reamintim că pe 24 februarie, Putin a invadat Ucraina. De atunci UE și SUA au impus sancțiuni dure împotriva Rusiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu