PSG, lovitură din partea procurorilor: Investigaţie pentru discriminare etnică

Descriere foto:

Investigaţie a procurorilor faţă de acuzaţiile de discriminare etnică aduse clubului PSG.

Procurorii francezi au lansat luni o investigaţie la acuzaţiile de discriminare etnică aduse clubului de fotbal PSG, au declarat surse judiciare pentru AFP. Mai multe publicaţii europene au dezvăluit în urmă cu aproape două săptămâni, citând documente din cadrul anchetei Football Leaks, că unii scouteri ai clubului au completat fişele de evaluare ale tinerilor fotbalişti care cuprindeau rubrica 'origine', unde trebuia ales între patru căsuţe: 'francez', 'magrebian', 'antilez', 'african'.

Liga franceză a drepturilor omului (LDH) a depus ulterior o plângere pentru 'discriminare', precum şi pentru 'colectarea şi prelucrarea datelor cu caracter personal care dezvăluie originea rasială sau etnică'. Cotidianul L'Equipe a publicat săptămâna trecută un document conform căruia criteriile etnice apar, de asemenea, în fişele celulei PSG care se ocupa cu recrutările de jucători din regiunea pariziană, însă PSG a precizat că nici aceste fişe nu au avut 'consecinţe discriminatorii'. 'Niciuna dintre aceste fişe nu a ajuns vreodată la Direcţia Generală', a răspuns atunci clubul parizian, care susţinea că 'nicio schimbare în profilul tinerilor jucător recrutaţi nu a putut fi constatată', iar 'persoanele intervievate (în cadrul anchetei) au pus accentul pe angajamentul celulei de recrutări faţă de tinerii jucători şi de anturajul acestora, indiferent de originea lor'.

PSG a anunţat, totodată, adoptarea de 'măsuri vizând întărirea practicilor etnice' în cadrul clubului parizian, printre acestea figurând şi o analiză profundă a modului de funcţionare a departamentului Scouting. La finele săptămânii trecute, campioana Franţei la fotbal a informat că ancheta internă efectuată de oficialii săi după dezvăluirile referitoare la fişele de evaluare pe criterii etnice din cadrul centrului său de formare a stabilit că 'nu au existat cazuri de discriminare dovedite'.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27