PSG, conflict cu primăria Parisului. Echipa lui Mbappe şi Messi îşi caută un stadion nou

Facebook PSG
Facebook PSG

Paris Saint Germain, clubul la care evoluează Lionel Messi şl Kylian Mbappe, îşi caută un nou stadion. 

Clubul de fotbal Paris Saint-Germain, aflat în conflict cu primăria Parisului pentru achiziţionarea arenei Parc des Princes, a mandatat compania americană Legends Hospitality să studieze posibilităţile unui nou stadion, a aflat, marţi, AFP de la o sursă apropiată de acest dosar, confirmând o informaţie din ziarul L'Equipe.

Compania trebuie să realizeze în special un studiu de piaţă, potrivit L'Equipe.

PSG, deţinut de Qatar Sports Investments, şi municipalitatea sunt în profund dezacord cu privire la gestionarea arenei istorice a clubului.

Clubul asigură că nu vrea să investească în renovarea şi extinderea stadionului dacă nu devine proprietarul acestuia, altfel ia în calcul posibilitatea să joace pe altă arenă.

Printre ipotezele care au circulat se numără construcţia unui nou stadion pe locul hipodromului din Saint-Cloud, însă aceasta ar putea dura în jur de zece ani.

La rândul său, primăria repetă că nu mai este vânzător, după ce a declarat că preţul de cumpărare propus de PSG era derizoriu, circa 40 de milioane de euro faţă de un preţ sperat iniţial de aproximativ 350 de milioane de euro, potrivit diferitelor surse care nu dau toate aceleaşi cifre.

Firma contactată, specializată în exploatarea bazelor sportive



Legends Hospitality este membră a fondului de investiţii Sixth Street şi este specializată în exploatarea incintelor sportive.

În Statele Unite, această companie gestionează Sofi Stadium din Los Angeles (unde joacă echipele Rams şi Chargers în NFL), AT&T Stadium din Dallas (Cowboys), Allegiant Stadium din Las Vegas (Raiders) sau stadionul echipei de fotbal Los Angeles Galaxy.

Legends Hospitality a fost înfiinţată de echipele de fotbal american New York Yankees şi Dallas Cowboys, iar 51% din acţiunile sale au fost cumpărate de fondul de investiţii Sixth Street la începutul anului 2021.

În Europa, compania a lucrat cu Tottenham sau Liverpool şi asigură o parte din exploatarea stadionului Santiago Bernabeu, al lui Real Madrid, pentru o perioadă de douăzeci de ani, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel