Proteste violente la Bruxelles. Ciocniri între manifestanţi şi poliţie - VIDEO

Protest violent anti-restricții la Bruxelles. Război stradal între manifestanți și polițiști / Video
Protest violent anti-restricții la Bruxelles. Război stradal între manifestanți și polițiști / Video

Proteste de amploare, care au degenerat, au avut loc în această duminică la Bruxelles.

Aproximativ 35.000 de persoane au manifestat duminică, la Bruxelles, împotriva noilor măsuri anti-COVID-19 anunţate miercuri de guvernul belgian, transmit AFP şi dpa, scrie Agerpres. 

Marşul de protest a început paşnic, dar ulterior poliţia a utilizat tunuri cu apă şi gaze lacrimogene împotriva unui grup de persoane care lansau proiectile, conform unui fotoreporter al AFP.

În aceste violenţe, mai mulţi demonstranţi purtau cagule şi aveau steaguri ale naţionaliştilor flamanzi.

'Împreună pentru libertate'



Manifestaţia s-a desfăşurat sub sloganul 'Împreună pentru libertate'. Participanţii au denunţat interdicţia aplicată persoanelor nevaccinate anti-COVID-19 de a avea acces în locuri precum restaurante şi baruri.

Belgia, care a anunţat miercuri generalizarea purtării măştii sanitare, doreşte să introducă obligativitatea telemuncii acolo unde este posibilă, în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

Peste 10.000 de noi infecții



Cu aproape 10.300 de noi infecţii pe zi, Belgia înregistrează un ritm de propagare a coronavirusului care nu s-a mai consemnat de aproape un an.

Ţara cunoaşte cel mai ridicat nivel de spitalizare a pacienţilor COVID-19 înregistrat din luna mai (peste 2.000 de pacienţi, dintre care 25% la terapie intensivă). 

Noi proteste în țară și în străinătate. Chirieac: Demonstrăm, dar cum oprim pandemia?

În țară au loc proteste la Sibiu, Ploiești, Constanța și Craiova. Oamenii au ieșit în stradă cu pancarte, au scandat și au cântat Imnul României. 

La Ploiești sunt câteva sute de persoane care s-au adunat în fața Prefecturii și susțin că se tem de faptul că Certificatul verde va fi introdus la locul de muncă și că nu vor mai putea munci cei nevaccinați. 

La Constanța protestatarii s-au adunat tot în fața Prefecturii. Câteva sute de persoane cer de asemenea ca vaccinarea să nu devină obligatorie. 

La Sibiu, peste o sută de persoane protestează în faţa Muzeului Naţional Brukenthal, în apropierea Căsuţei lui Moş Crăciun transformată în centru de vaccinare anti-COVID, cerând încetarea purtării măştii de protecţie sanitară şi stoparea administrării serurilor împotriva SARS-CoV-2, scrie Agerpres. Unii dintre ei flutură steaguri tricolore şi poartă pancarte cu mesaje împotriva vaccinării. "Nu cedăm, nu ne vaccinăm!", "Libertate!", "Unitate!", "Jos Iohannis!", "Jos masca!" - strigă manifestanţii. Mulţi dintre protestatari nu poartă măşti de protecţie sanitară. Protestul este autorizat de Primăria Municipiului Sibiu. 

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel