Noi proteste în țară și în străinătate. Chirieac: Demonstrăm, dar cum oprim pandemia? Ceva trebuie făcut

Proteste în Europa. UE atrage atenţia că restricţiile împreună cu vaccinarea sunt necesare pentru a învinge pandemia
Proteste în Europa. UE atrage atenţia că restricţiile împreună cu vaccinarea sunt necesare pentru a învinge pandemia

Analistul politic Bogdan Chirieac ridică mai multe semne de întrebare cu privire la protestele care au loc în țară și în străinătate. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit duminică seara în direct la România TV unde a vorbit despre protestele de amploare care au loc în mai multe orașe din România, dar și din străinătate. 

”Oamenii vor ca acest certificat verde să nu fie votat, să nu fie implementat”, a comentat moderatorul Ioan Korpos. 

”E foarte bine că oamenii vor, pentru că asta e democrația, dar cum facem cu pandemia? România nici nu are certificat verde pentru că nu au reușit să îl treacă prin Parlament. Celelalte state au și îl folosesc. Mai mult, Austria l-a înăsprit foarte tare. Deci e perfect, dar cum facem cu pandemia că aici ne-am blocat. Faptul că acum avem 200 de decese în fiecare zi ne mulțumește? Stăm cu sufletul la gură să nu avem din nou, de Crăciun, 600 de decese zilnic și iar sistemul medical să nu fie cocoșat de numărul de infectări și de internări. Sutele astea de milioane de euro care se cheltuie prin terapie intensivă, peste 90% dintre cetățeni fiind nevaccinați, de unde le luăm? Acum, momentan mai plătim, dar la un moment dat de unde o să mai plătim? Să sperăm că nu o să mai fure? Până nu mai fură de unde dăm bani la medici și pe medicamente? E în regulă, dar cum oprim pandemia? Fără certificat verde, fără vaccin, fără lockdown, dar cum oprim pandemia atunci? Cum facem? Austria a trecut la măsuri mai stricte pentru că a ajuns la 20.000 de infectări pe zi. Previziunile nu sunt optimiste pentru că după ce te-ai vaccinat, la 6-9 luni de zile nu mai ai imunitate, te poți infecta. La fel și cu cei care au trecut prin boală. După câteva luni de zile poți face din nou boala. Nu e ca și cum nu mai faci toată viața. Ceva trebuie făcut că nici așa să constatăm liniștiți, că dacă lumea nu plătește din buzunarul ei, deși din banii publici se plătesc toate astea, dar dacă nu se duce la fiecare individ în parte să îi spună: trebuie să plătești 100 de lei pe lună din salariu și din pensie ca să tratăm bolnavii de Covid, să vedeți că atitudinea s-ar schimba. Oricum ți se iau banii ăștia din asigurările de sănătate. Cum oprim oamenii să ajungă la terapie intensivă, cum oprim pandemia?”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Proteste în România

În țară au loc proteste la Sibiu, Ploiești, Constanța și Craiova. Oamenii au ieșit în stradă cu pancarte, au scandat și au cântat Imnul României. 

La Ploiești sunt câteva sute de persoane care s-au adunat în fața Prefecturii și susțin că se tem de faptul că Certificatul verde va fi introdus la locul de muncă și că nu vor mai putea munci cei nevaccinați. 

La Constanța protestatarii s-au adunat tot în fața Prefecturii. Câteva sute de persoane cer de asemenea ca vaccinarea să nu devină obligatorie. 

La Sibiu, peste o sută de persoane protestează în faţa Muzeului Naţional Brukenthal, în apropierea Căsuţei lui Moş Crăciun transformată în centru de vaccinare anti-COVID, cerând încetarea purtării măştii de protecţie sanitară şi stoparea administrării serurilor împotriva SARS-CoV-2, scrie Agerpres. Unii dintre ei flutură steaguri tricolore şi poartă pancarte cu mesaje împotriva vaccinării. "Nu cedăm, nu ne vaccinăm!", "Libertate!", "Unitate!", "Jos Iohannis!", "Jos masca!" - strigă manifestanţii. Mulţi dintre protestatari nu poartă măşti de protecţie sanitară. Protestul este autorizat de Primăria Municipiului Sibiu. 

Proteste în străinătate

Aproape 35.000 de persoane au ieșit în stradă și la Bruxelles. Cei prezenți sunt nemulțumiți de obligativitatea Certificatului verde și diferitele restricții impuse. 

La un moment dat, protestul a degenerat la Bruxelles acolo unde au avut loc mai multe incidente violente între forțele de ordine și protestatari. Mai multe persoane ar fi fost reținute, relatează România TV. 

Poliția a intervenit cu tunurile de apă pentru a îndepărta protstatarii care au dat foc unor paleți.  

Citește mai multe aici: Proteste violente la Bruxelles. Ciocniri între manifestanţi şi poliţie - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel