Proteste împotriva vaccinării obligatorii la Viena și Londra. UPDATE: Manifestație de amploare și la Torino / VIDEO

Sursă foto: Captură YouTube
Sursă foto: Captură YouTube

Mii de protestatari s-au adunat la Viena și Londra în această după amiază, pentru a manifesta împotriva restricțiilor impuse de guvernele Austriei și Marii Britanii.

UPDATE 3: O manifestație de amploare are loc, în această seară, și la Torino. Cetățenii protestează împotriva restricțiilor, vaccinării obligatorii și certificatului verde.

UPDATE 2: Protestatarii s-au luat la bătaie cu forțele de ordine în fața Parlamentului Marii Britanii. În sediul Guvernului s-a aruncat cu ouă și cu alte produse alimentare.

UPDATE: Protestatarii de la Londra aruncă cu ouă în clădiri și în forțele de ordine.

Știre inițială:

Protestatarii din Viena au organizat o demonstrație împotriva restricțiilor COVID-19 în după-amiaza zilei de sâmbătă, 18 decembrie. Duminica trecută, țara a pus capăt majorității restricțiilor pentru persoanele vaccinate, la câteva săptămâni după ce a devenit prima țară din vestul Europei care a reimpus un lockdown pe fondul ratelor ridicate de infectare.

Guvernul austriac intenționează, de asemenea, să impună vaccinarea obligatorie începând din luna februarie, scrie Ruptly.

Din imaginile difuzate live pe Youtube, au fost observate mai multe ciocniri între protestatari și forțele de ordine.

Proteste puternice și la Londra

De asemenea, mii de protestatari s-au adunat și în centrul Londrei. Aceștia protestează împotriva introducerii certificatului de vaccinare care a fost aprobat de Camera Comunelor pe 14 decembrie, în ciuda faptului că un număr mare de conservatori au votat împotriva proiectului de lege. Măsura, care vizează creșterea ratelor de vaccinare, a intrat în vigoare miercuri, mai precizează Ruptly.

Protestatarii s-au adunat în Piața Parlamentului de la ora 12:00 în această după-amiază și, la fel ca la Viena, s-au ciocnit cu poliția înainte de a mărșălui prin centrul Londrei.

Imaginile video au surprins poliția înconjurată de protestatari care se adunau la „Mitingul pentru libertate” din Piața Parlamentului.

Pancartele protestatarilor care mărșăluiesc pe străzile Londrei conțin sloganuri cu „fără pașapoarte de vaccinare” și „Pașaport Vax = Control digital total”.

„Corpul tău, alegerea ta”, scrie pe un alt banner, în timp ce mulțimea poate fi auzită strigând „Libertate”, potrivit MyLondon.news.

Restricții din cauza Omicron. Măsuri în Franța, Marea Britanie, Italia, Grecia, Germania, Irlanda, Danemarca, Olanda

Varianta Omicron, a cărei viteză de răspândire este "fulgerătoare în jurul nostru în Europa","se va răspândi foarte repede până la punctul de a deveni dominantă de la începutul anului 2022" în Franţa, a anunţat premierul Jean Castex. Numeroase țări europene adoptă noi restricții.

Anunţul a fost făcut la finalul unui consiliu de apărare sanitară care s-a întrunit pentru a lua în considerare noi măsuri în faţa celui de-al cincilea val de COVID-19 şi a variantei extrem de contagioase Omicron. Varianta Omicron, a cărei viteză de răspândire este "fulgerătoare în jurul nostru în Europa","se va răspândi foarte repede până la punctul de a deveni dominantă de la începutul anului 2022" în Franţa, a anunţat premierul Jean Castex.

În consecinţa, certificatul sanitar se va transforma la începutul anului într-un certificat de vaccinare, care poate fi activat doar cu o schemă de vaccinare completă şi nu doar cu un simplu test negativ (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel