EXCLUSIV  Protest la Berlin împotriva lui Putin: ”Opriți Rusia”, ”Vreau să-mi văd familia în viață”

Protestatari din întreaga lume și-au arătat, pe parcursul zilei de sâmbătă, sprijinul pentru poporul ucrainean. DCNews prezintă fotografii cu persoanele care s-au stâns la Berlin, pentru a-și arăta sprijinul pentru Ucraina.

Oamenii au protestat la Berlin, în fața Ambasadei Rusiei, pentru a-și arăta susținerea față de Ucraina.

DCNews prezintă imagini surprinse sâmbătă, 26 februarie, la Berlin, de jurnalistul Florin Răvdan:

2. -imagine fara descriere- (protest_berlin_2_98854900.jpg)

3. -imagine fara descriere- (protest_berlin_3_96564900.jpg)

4. -imagine fara descriere- (protest_berlin_4_94746100.jpg)

5. -imagine fara descriere- (protest_berlin_5_92154300.jpg)

Mii de oameni au ieșit pe străzi în Europa și au arătat mesaje cu „opriți războiul”.

La Istanbul, ucrainenii care locuiesc în Turcia au cântat imnul lor național și au ținut bannere cu imagini cu urme de mâini însângerate. 

Sute de persoane au manifestat în piața din fața sediului Națiunilor Unite din Geneva, purtând pancarte precum „Faceți Ucraina membră a NATO acum" și „Spuneți nu lui Putin". 

Protestele vin în urma altor demonstrații din întreaga lume din ultimele zile.

Și în Rusia, militanții anti-război au sfidat avertismentele autorităților pentru a-și exprima furia. Joi, poliția a reținut peste 1.600 de protestatari ruși.

Exclusiv DCNEWS - Dîncu: Oricât ar vrea Putin să arate că Rusia este o mare putere, are nevoie de un partener. Sunt două puteri pe care analiștii le iau în seamă acum

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a mai spus că sunt două puteri pe care analiștii le iau în seamă acum.

„Va trebui să învățăm să trăim cu conflicte în viitor. Rusia, deși încearcă să se proiecteze ca o mare putere, în momentul în care nu ai economie puternică, nu ești o mare putere. Sunt două puteri pe care analiștii le iau în seamă acum: Statele Unite și, evident, NATO, cu tot ceea ce există în această zonă. Punem aici și Uniunea Europeană, în sensul că vedem o apropiere tot mai mare între NATO și UE. Mai e China, care e un rising star în ultimele decenii. Oricât ar vrea Putin să arate că Rusia este o mare putere, are nevoie de un partener”, a spus ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

„Europa, în istoria chiar recentă, a vrut Rusia parteneră, nu pe Putin, ci Rusia cu resursele și oamenii ei. Au încercat europenii. Chiar și în această perioadă, s-au văzut, la început, ezitări în a sancționa Rusia, când se credea că nu va ajunge să invadeze Ucraina”, a explicat ministrul.

„Cred că este mai puțin probabil să avem un război rece, pentru că nu mai este jumătatea lumii cu jumătatea lumii. Este vorba doar despre o țară, chiar dacă e o țară mare. (...) Izolând o țară, nu cred că poate să reziste politic un lider”, a mai spus Vasile Dîncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel