EXCLUSIV  Prognoză foarte proastă. Tensiuni Rusia - Ucraina, efecte crunte asupra României. Prof. Coșea, previziune

Separatiştii ucraineni cer Moscovei să le livreze arme moderne / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Separatiştii ucraineni cer Moscovei să le livreze arme moderne / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Analistul economic Mircea Coșea spune că nu vom intra într-un război, însă există anumite efecte asupra României care „vor fi foarte complicate și pe termen lung”.

„Toată situația de la granița noastră nu înseamnă că vom intra într-un război, dar efectele asupra României vor fi foarte complicate și pe termen lung!”, a spus Mircea Coșea, explicând ulterior: „România devine un punct important în flancul alianței, ceea ce înseamă că și viziunea asupra economiei va fi modificată. În ce sens? Istoria ne arată! Au trecut două țări prin sistemele acestea. Iranul și Turcia. În aceste sisteme de proximitate la graniță a unor conflicte, dacă nu există, pe lângă sprijinul militar, și un sprijin economic important, care să însemne investiții, dezvoltarea unor sectoare producătoare de valoare, atunci economia suferă!”

„Trebuie încredere în plan internațional!”, a subliniat Mircea Coșea. „Să nu ne așteptăm că vom avea mari investiții, că vom avea mari deschideri în piața globală, pentru că România intră într-o zonă de așteptare, de lipsă de predictibilitate, de teamă chiar. Și atunci aceste efecte negative trebuie adăugate și asupra situației generale a țării în acest moment”, a precizat, la DCNewsTV, Mircea Coșea.

„Deci, nu intrăm într-o perioadă de glorie, în care să putem să acumulăm mai multe surse, să ne acoperim nevoile accidentale ale crizei energetice. Deocamdată, ne dor luniile iernii. E greu”, a conchis Mircea Coșea. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „Criza energetică - soluții la problemele momentului”, eveniment organizat de trustul DC News Media Group, din care fac parte DC News, DC Business, DC Medical, Știridiaspora, Defense, Spectacola, Astrosens, RadioDCNews și DC News TV.

 

Citește și: SUA îşi îndeamnă cetăţenii să nu călătorească în Rusia 

Statele Unite ale Americii au emis un ordin prin care solicită evacuarea diplomaţilor săi aflaţi la Kiev. Washingtonul a autorizat, de asemenea, retragerea voluntară a personalului neesenţial al ambasadei

Oficialii i-au îndemnat pe cetăţenii americani din Ucraina să ia în considerare plecarea de pe acum, în caz contrar, nicio intervenţie nu va mai fi posibilă în eventualitatea unei invazii ruseşti.

Rusia concentrează zeci de mii de trupe la graniţa cu Ucraina, împreună cu un arsenal de tancuri, vehicule de luptă, artilerie şi rachete.

Această mişcare a fost un semnal de alarmă pentru SUA şi Europa, care şi-au intensificat eforturile diplomatice cu Moscova în încercarea de a găsi o soluţie la criza actuală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel