EXCLUSIV  Produse de post, MINCIUNA de pe etichetă. Mencinicopschi: Atenție!

produse ecologice
produse ecologice

Gheorghe Mencinicopschi a dezvăluit, pentru DC News, care este minciuna de pe unele alimente pe care scrie că sunt de post.

Gheorghe Mencinicopschi atrage atenția asupra unor substanțe care se pot găsi în alimentenle de post și care sunt extrase, de fapt, din insecte. 

"Sigur că alimentele de post nu conțin ingrediente de origine animală, dar atenție, pot fi unele alimente așa-zise de post, care sunt colorate cu roșu carmin. Roșul acesta carmin se extrage dintr-o insectă, dactylopius și deci nu este de post, cu alte cuvinte. Sau mai sunt cele hidrolizate. Trebuie să ne trezească suspiciuni că aceste adaosuri, ingrediente sunt sau ar putea să fie de origine animală", a declarat Gheorghe Mencinicopschi pentru DC News.

"Să nu conțină margarină cu grăsimi hidrogenate"

Totodată, profesorul atrage atenția asupra greșelilor pe care oamenii le fac atunci când țin post și care pot duce la creșterea în greutate.

"De asemenea, în această perioadă se face un mare exces de carbohidrați, mai ales din derivați ai grâului. Sunt multe produse de panificație, de patiserie, chipsuri care sunt de post, dar atenție să nu conțină grăsimi hidrogenate. Deci să nu conțină margarină cu grăsimi hidrogenate. În post nu primează poftele, mâncarea nu trebuie să o facem noi mai gustoasă decât este ea în mod natural, mai ales în post, pentru că vom cădea în păcatul acesta al plăcerilor gastronomice", a mai explicat Gheorghe Mencinicopschi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel