Procurorul general al Republicii Moldova a demisionat. Presiunea, motivul invocat

CCR
CCR

Eduard Harunjen, procurorul general al Republicii Moldova, a anunţat că părăseşte funcţia după ce instituţia condusă de el a fost supusă unor atacuri fără precedent în ultimele zile, notează site-ul Unimedia, citat de Mediafax. 

Fostul procuror speră că gestul său „să oprească atacurile furibunde asupra instituției, procurorii să fie lăsați să lucreze, să poată finaliza dosarele la care lucrează, inclusiv cele de răsunet, care îi vizează pe unii din zona politicului”.

Critici la adresa Parlamentului

"Întru curmarea riscurilor de ordin juridic provocate de hotărârea de marți a Parlamentului, una evident ilegală și anticonstituțională, dar și pentru a proteja imaginea Procuraturii Generale și munca întregului corp de procurori, îmi anunț demisia în temeiul literei a) alineatul 1) articolul 58 al legii Nr. 3 din 25 februarie 2016 cu privire la Procuratură”, a menţionat Harunjen. 

Totuși, în cererea de demisie adresată președintelui Igor Dodon, Eduard Harunjen susține că a decis să plece de la conducerea Procuraturii Generală din cauza agravării stării de sănătate. Menționăm că Igor Dodon a semnat astăzi decretul de eliberare a acestuia din funcție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel