DNA: Procuror de la Parchetul General, sub control judiciar pentru luare de mită

Procurorul Cătălin Ceort, de la Secţia de Urmărire Penală a Parchetului General, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, de procurorii DNA, pentru luare de mită. 

Potrivit anchetatorilor, acesta a pretins 260.000 de euro de la un om de afaceri, prin intermediul unui avocat, pentru adoptarea unei soluţii favorabile într-un dosar în care omul de afaceri era cercetat.

'În cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Cătălin Nicolae Ceort, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică, în mod indirect, prin intermediul inculpatului Victor Ignat, a pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor în cauză), cercetat pentru comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar penal aflat în instrumentarea magistratului', se arată în comunicatul DNA.

Aceşti bani au fost pretinşi de Cătălin Ceort în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu un act contrar acestor îndatoriri, în sensul adoptării unei soluţii favorabile faţă de martor în cauza respectivă.

Procurorii anticorupţie l-au prins în flagrant, pe data de 27 decembrie 2016, pe avocatul Victor Ignat, în timp ce primea de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro.

'Procurorii anticorupţie au mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 28 decembrie 2016, faţă de inculpatul Victor Ignat, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă', se mai arată în comunicat. Pe timpul cât se află sub control judiciar, Cătălin Ceort trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar; să nu exercite profesia în exercitarea căreia a săvârşit faptele şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Procurorului Cătălin Ceort i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Celor doi inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel