Procurorii maghiari l-au acuzat de crimă pe Tamas Gyarfas, un oficial al FINA

Procuratura generală din Budapesta l-a pus formal sub acuzare pe Tamas Gyarfas, membru al Comitetului executiv al Federaţiei internaţionale de nataţie, pentru că a instigat la asasinarea unui rival de afaceri în 1998, relatează EFE.

Gyarfas a fost acuzat pentru delictul de crimă premeditată ca instigator, conform unui comunicat al procurorilor din capitala Ungariei.

Ex-preşedinte al federaţiei maghiare de nataţie (1993-2016), Gyarfas, 70 ani, este acuzat că a fost implicat în uciderea lui Janos Fenyo, un patron de renume din media maghiară, care în 1998 a fost secerat cu zeci de gloanţe de automat în maşina sa. În acea vreme, Gyarfas era proprietarul canalului Nap TV, prima televiziune privată din Ungaria, pe care Fenyo a încercat s-o controleze.

Procurorii susţin că din cauza sentimentului puternic de duşmănie, Gyarfas a ordonat uciderea rivalului său de afaceri prin contactarea interlopului Tamas Portik, care a apelat la slovacul Josef Rohac pentru efectuarea asasinatului. Rohac a fost prins de autorităţi şi acum execută o sentinţă pe viaţă.

Gyarfas a fost reţinut de poliţie în 2018 şi s-a aflat o perioadă în arest preventiv, înainte de a fi eliberat. El a respins acuzaţiile şi a fost eliberat pe cauţiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel