Problema dentară ce are legătură cu Alzheimer

Boala dentară care îți arată riscul de a face Alzheimer
Boala dentară care îți arată riscul de a face Alzheimer

În ultimii ani, unele studii științifice au indicat o ipoteză puțin cunoscută despre originea Alzheimer: această afecțiune nu ar fi doar o boală, ci ar fi o infecție.

Un nou studiu publicat în revista științifică Science Advances întărește teoria că Alzheimer ar putea fi cauzat de boala gingiilor și, prin urmare, cercetătorii continuă să studieze mecanismele specifice ale acestei infecții, conform Science Alerts.

Joan Potempa, microbiolog la Universitatea din Louisville, a descoperit că bacteria care cauzează parodontita cronică, agentul patogen Porphyromonas gingivalis, era prezentă în creierul pacienților care au murit de Alzheimer. Astfel, relația dintre această boală degenerativă și infecția orală, care fusese deja anunțată de alte studii de acum ani, este confirmată.

În plus, echipa de cercetare a identificat enzime toxice secretate de bacterii din creierul pacienților cu Alzheimer. Și, în plus, le-au identificat și în creierul persoanelor decedate care nu au fost niciodată diagnosticate cu Alzheimer, scrie 20min.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel