Priorităţile României în 2020. Ce le-a transmis Orban liderilor europeni

Ludovic Orban a avut, marți, la Bruxelles, întrevederi cu mai mulți oficiali europeni. Premierul le-a transmis acestora că printre prioritățile României se numără menținerea unei finanțări solide pentru coeziune și asigurarea convergenței în privința plăților directe la hectar.

„Am precizat punctele noastre de vedere, menținerea unei finanțări solide pentru coeziune, care să pemită României utilizarea acestor fonduri pentru a asigura o dezvoltare economică și o apropriere de nivelul mediu de venit pentru cetățenii români. De asemenea, interesul nostru major pentru menținerea unei finanțări consistente pentru agricultură, atât pe pilonul I cât și pe pilonul II. De asemenea, asigurarea convergenței în ceea ce privește plățile directe la hectar, aducerea subvenției la hectar la un nivel cât mai apropiat de nivleul mediu european”, a spus Ludovic Orban, la Bruxelles.

Premierul a subliniat că România e interesată, totodată, de modul în care se constituie și va fi utilizat fondul pentru o tranziție dreaptă. Ludovic Orban a avut, marți, la Bruxelles, întrevederi cu mai mulți oficiali europeni, printre care președintele Consiliului European, vicepreședintele CE, comisarul pentru extindere, comisatul responsabil cu bugetul UE și cu negociatorul-șef din parte UE pentru Brexit, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel