Prințul Harry, despre antivacciniști: Umblă cu minciuni și propagă frică, pentru a duce la ezitarea vaccinării

Foto: Instagram Sussex Royal
Foto: Instagram Sussex Royal

Prințul Harry a pledat pentru combaterea disparităților legate de accesul la vaccin, dar a vorbit și despre antivacciniști.

Prințul Harry a izbucnit la adresa antivacciniștilor și a spus că aceștia „umblă cu minciuni și propagă frică” într-un discurs surpriză la premiile GQ. Ducele de Sussex a acuzat „masele de dezinformare” pentru ezitările de vaccinare.

De asemenea, Prințul Harry a cerut combaterea disparităților legate de accesul la vaccin între diferitele state. Acesta a avertizat că „suntem cu toții în pericol până când fiecare comunitate poate accesa vaccinul și până când fiecare comunitate este conectată la informații de încredere despre vaccin”.

Harry a spus că oamenii sunt „copleșiți de masele de dezinformare”, ducând la ezitare față de imunizare.

Oamenii sunt copleșiți de dezinformare

Ducele a adăugat: „Nu putem avansa împreună decât dacă abordăm acest dezechilibru acționând ca un întreg. Familiile din întreaga lume sunt copleșite de masele de dezinformare din mass-media de știri și din rețelele de socializare, unde cei care se ocupă de minciuni și frică creează ezitare în vaccin, ceea ce la rândul său duce la divizarea comunităților și erodarea încrederii.”, a spus prințul Harry.

„Acesta este un sistem pe care trebuie să îl rupem dacă vrem să depășim Covid-19 și riscul de noi variante.”, a adăugat acesta.

De asemenea, Prințul Harry a salutat echipa din spatele vaccinului Oxford / AstraZeneca, care a primit premiul pentru eroii anului, drept „eroi de cea mai înaltă calitate” care „și-au făcut datoria”.

"Ei sunt mândria națiunii noastre și suntem profund îndatorați de serviciile lor. Noi, inclusiv guvernele globale, liderii farmaceutici și șefii de companii, trebuie să continuăm să ne facem treaba.”, a mai precizat Prințul Harry, potrivit TheSun.

Vaccin, a treia doză. Ce se întâmplă cu ea, UE și țările lumii au luat decizia

Strategii diferite în ceea ce privește doza 3 de vaccin anti-COVID 19. Numeroase țări analizează varianta, dar nu au luat decizia, în timp ce altele au decis să acorde a treia doză persoanelor vulnerabile.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat pe 18 august că situaţia actuală nu impune necesitatea dozei 3, solicitând să fie acordată prioritate la vaccinare persoanelor din ţările vulnerabile. Cu toată acestea, mai multe naţiuni puternice, printre care Israel, Germania şi Franţa, au decis să ofere a treia doză bătrânilor şi persoanelor cu sistem imunitar slab, potrivit Mediafax.

În Uniunea Europeană, Ungaria este singura ţară care a început deja să administreze a treia doză şi o oferă oricui doreşte (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel