Premierul israelian Benjamin Netanyahu, în autoizolare pentru a treia oară

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat luni că a intrat în autoizolare, pentru a treia oară.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat luni că a intrat în autoizolare, după ce a intrat în contact cu o persoană care ulterior a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus, relatează dpa. Netanyahu va rămâne în carantină până vineri, relatează Agerpres.

Acesta a făcut deja două teste de coronavirus, duminică şi luni, şi amândouă au ieşit negative. Şeful guvernului israelian a asigurat, pe Twitter, că se simte bine. Benjamin Netanyahu, care are 71 de ani, a mai intrat în izolare de două ori, în prima parte a anului în curs.

Perioada de izolare, redusă



Perioada de izolare pentru cei care s-au aflat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus se reduce de marţi dimineaţa în Israel de la 12 la 10 zile, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii. În această perioadă persoanele izolate trebuie să facă două teste, unul în prima, al doilea în a noua zi de izolare, amândouă trebuind să iasă negative pentru ca respectivul să poată părăsi carantina.

Ministerul Sănătăţii din Israel, ţară cu 9 milioane de locuitori, a raportat 1.720 de cazuri în ultimele 24 de ore şi un total de 3.003 decese de la începutul pandemiei. Numărul total al cazurilor raportate de contaminare cu noul coronavirus se apropie de 360.000, cu peste 17.000 de cazuri active în prezent, iar autorităţile au avertizat asupra posibilităţii unui al treilea val al pandemiei şi a unei noi perioade de izolare la nivel naţional.

Campania de vaccinare



Între timp, Israelul se pregăteşte iminent de o campanie masivă de vaccinare, după ce primele doze ale vaccinului dezvoltat de Pfizer au ajuns deja în ţară. Administrarea vaccinului ar putea începe săptămâna aceasta, cu peste 82.000 de persoane vaccinate zilnic, iar Ministerul Sănătăţii a informat că va înmâna celor vaccinaţi "un paşaport verde" care le va permite să nu se supună interdicţiilor în vigoare în prezent.

Se examinează posibilitatea ca aceste persoane să aibă acces la activităţi şi evenimente interzise pentru cei care nu sunt vaccinaţi, cum ar fi accesul în sălile de teatru, cinema sau în restaurante, sau scutirea de la testele de COVID-19 pentru cei care călătoresc. Premierul Netanyahu a anunţat că va fi primul care se vaccinează, pentru a-i încuraja astfel pe cetăţeni să-i urmeze exemplul, aminteşte EFE.

Vaccin anti-COVID, produs în Israel



Tot luni, Israelul a anunţat că a început faza a doua a testelor pentru un vaccin anti-coronavirus, care, în cazul în care va reuşi, ar putea fi disponibil publicului general la sfârşitul verii lui 2021.

Vaccinul este dezvoltat de Institutul de cercetări în biologie al Israelului, iar în prima fază de testare "nu au fost identificate efecte adverse semnificative" în grupul de 80 de persoane, a indicat Ministerul Apărării, care gestionează institutul amintit. În a doua fază, vaccinul va fi testat pe 1.000 de persoane, a consemnat Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel